• Istoricul de artă Adam Busiakiewicz a descoperit portretul medieval într-o postare pe X.
  • Portretul lui Henric al VIII-lea face parte dintr-o colecție pierdută.
  • Tabloul a fost achiziționat de Consiliul Warwickshire în 1951.

Un portret pierdut al monarhului britanic Henric al VIII-lea a fost redescoperit în cel mai surprinzător mod cu putință. Un istoric de artă a identificat tabloul în timpul unei simple navigări pe social media, în fundalul unei fotografii. Pictura face parte dintr-o colecție din secolul al XVI-lea.

Istoricul de artă britanic Adam Busiakiewicz a descoperit portretul pierdut al lui Henry VIII într-o fotografie postată pe social media de la sediul primăriei din Warwick. Observând cadrul distinctiv și stilul picturii, el a recunoscut imediat piesa ca parte a unei colecții faimoase comandate de Ralph Sheldon în anii 1590. După o cercetare suplimentară, Busiakiewicz a confirmat că portretul, care a fost cumpărat de Consiliul Warwickshire în 1951, fusese pierdut de mulți ani.

Ce importanță are descoperirea acestui portret pentru istoria artei britanice?

Pictura face parte dintr-o serie rară de portrete cu vârfuri rotunde, un stil neobișnuit pentru acea perioadă. Doar câteva dintre cele 22 de portrete originale din această colecție mai sunt cunoscute astăzi, fiind expuse la National Portrait Gallery din Londra, Eton College și Knebworth House. Această redescoperire adaugă o piesă importantă la istoria artei și la colecțiile muzeale.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Ralph Sheldon a fost un nobil englez din secolul al XVI-lea, cunoscut pentru patronajul său în artă. El a comandat o serie de portrete în anii 1590, care includ figuri istorice notabile. Colecția sa de portrete a fost renumită pentru stilul distinctiv al ramelor și a fost dispersată de-a lungul timpului.

Cine a deținut tabloul până acum și ce se va întâmpla cu el?

Busiakiewicz și echipa sa încearcă să urmărească traseul pe care l-a parcurs pictura de la Madingley Hall, deținută acum de Universitatea Cambridge, până la Shire Hall din Warwick. Ei cercetează documentele de licitație și alte surse istorice pentru a clarifica cum a ajuns portretul în colecția actuală. Etichetele și inscripțiile de pe spatele tabloului oferă indicii despre posesorii anteriori, iar echipa speră să completeze golurile din istoria acestei opere de artă.

Henric VIII a fost un rege al Angliei, care a domnit între 1509 și 1547. El este cunoscut pentru rolul său central în separarea Bisericii Angliei de Biserica Catolică, pentru cele șase căsătorii ale sale și pentru reformele religioase și politice importante pe care le-a inițiat.

Citește și