• Cinci județe sud și capitala așteaptă astăzi 35 și 37°C, iar ploile apar local după-amiază.
  • Weekend-ul aduce amiezi caniculare în sud și vest, dar maximele nu trec de 36°C.
  • Spania și Italia vor fi sub avertizări de caniculă extremă în weekend. Vor fi până la 41°C.

A intrat în vigoare un cod galben de caniculă pentru sudul țării, iar dacă mergi către Untold, pregătește-te și pentru ploi de vară. Îți mai spun că în Europa urmează un final de săptămână fără ploi, dar cu avertizări de caniculă în sudul continentului.

Care sunt ultimele update-uri pentru weekend?

În această după-amiază, se vor înregistra câteva ore de disconfort termic mai ridicat în Oltenia, Muntenia și chiar în Banat, deși temperaturile nu vor depăși 36 de grade. În același timp, nordul țării va fi abordat de un front rece în deplasare, suficient de organizat pentru a aduce reprize de ploi, în special în Crișana și Transilvania, iar spre seară, posibil și în Sud și Est, dar pe arii mai restrânse.

Fie că ești la noi în țară, fie că ai ales un city break peste hotare la final de săptămână, vremea nu se surprinde prea mult. Avem două zile însorite în Europa, cu foarte puține ploi, însă, dacă alegi părțile de sud ale Europei, trebuie să fii pregătit pentru vremea caniculară. În Spania, Italia și în Grecia sunt avertizări de caniculă chiar extremă, pentru că amiezile vor aduce chiar și 40-42 de grade Celsius.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și