- Cercetătorii spanioli au lansat ipoteza că oamenii preistorici îşi fierbeau mâncarea
- Izvoare termale au fost descoperite în apropierea aşezărilor din Africa
- Temperatura apei depăşea 80 de grade Celsius
Te-ai întrebat oare cum mâncau oamenii înainte de a învăţa să facă focul? Răspunsul ar putea veni de la o echipă de cercetători spanioli.
Ei au analizat rămăşiţele strămoşilor noştri de acum 1,8 milioane de ani din defileul Olduvai din Tanzania. Ipoteza lor e că oamenii fierbeau mâncarea în izvoarele termale din acea zonă. Cercetarea a arătat că izvoarele aveau temperaturi de 80 de grade celsius, ideale pentru fiert diverse rădăcini şi chiar carnea animalelor vânate.
E foarte posibil ca strămoşii noştri să fi descoperit procedeul accidental, după ce animale sălbatice au căzut în izvoarele fierbinţi.
Mike Wenzlawe şi-a propus să testeze ipoteza în Valley of Desolation din insula Dominica, un loc unde izvoarele termale ating 85 de grade Celsius.
Mike Wenzlawe, TheTravelingCanadian: „Primul meu ou în apa clocotindă din Valley of Desolation. E incredibil. E gătit perfect. Mulţumesc“.