Cum se gătea în preistorie. Ipoteza lansată de cercetătorii spanioli

Cum se gătea în preistorie. Ipoteza lansată de cercetătorii spanioli

Cum se gătea în preistorie. Ipoteza lansată de cercetătorii spanioli

Te-ai întrebat oare cum mâncau oamenii înainte de a învăţa să facă focul? Răspunsul ar putea veni de la o echipă de cercetători spanioli.

Ei au analizat rămăşiţele strămoşilor noştri de acum 1,8 milioane de ani din defileul Olduvai din Tanzania. Ipoteza lor e că oamenii fierbeau mâncarea în izvoarele termale din acea zonă. Cercetarea a arătat că izvoarele aveau temperaturi de 80 de grade celsius, ideale pentru fiert diverse rădăcini şi chiar carnea animalelor vânate.

E foarte posibil ca strămoşii noştri să fi descoperit procedeul accidental, după ce animale sălbatice au căzut în izvoarele fierbinţi.

Mike Wenzlawe şi-a propus să testeze ipoteza în Valley of Desolation din insula Dominica, un loc unde izvoarele termale ating 85 de grade Celsius.

Mike Wenzlawe, TheTravelingCanadian: „Primul meu ou în apa clocotindă din Valley of Desolation. E incredibil. E gătit perfect. Mulţumesc“.

Exit mobile version