• Fashion Week începe în scurt timp
  • Kate Moss, John Galliano și Gianni Versace sunt în centrul atenției în documentarul „Catwalk”
  • „Unzipped” este un portret îndrăzneț al designerului Isaac Mizrahi, iubitul regizorului documentarului
  • În „The Super Models” vezi ascensiunea modelelor Linda Evangelista și Christy Turlington
  • Și Naomi Campbell, alături de Cindy Crawford, sunt protagonistele „The Super Models”
  • „Valentino: The Last Emperor” e un portret intim şi plin de umor al designerului italian Valentino Garavani

Dacă ești pasionat de modă, probabil numeri zilele până la noua ediție de Fashion Week, în care vezi colecțiile de primăvară-vară 2025. Te așteaptă 4 săptămâni de show-uri și creații outstanding, iar startul îl dă New York, de pe 6 până pe 11 septembrie, urmează Londra, Milano și Paris, care încheie seria de defilări pe 1 octombrie.

Există câteva documentare care merită să le vezi înainte de această ediție de Fashion Week. Și nu ai cum să nu începi cu filmul „Catwalk”, unde vei descoperi viața din culise a supermodelului Christy Turlington, în timpul show-urilor de primăvară-vară din 1994 ale Versace și Chanel. În centrul atenției sunt Helena Christensen și Kate Moss, precum și mari nume din industrie ca John Galliano și Gianni Versace.

Și poate unul dintre cele mai bune documentare de modă din toate timpurile este „Unzipped”. Se învârte în jurul designerului din anii ’90, Isaac Mizrahi, care era chiar iubitul regizorului documentarului, Douglas Keeve. Se concentrează atât pe recenzia negativă cu care a fost primită colecția de primăvară din 1994, dar și procesul de creație pentru gama de toamnă care a urmat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Din anii ’90, ne mutăm ceva mai aproape de noi… în 2023, când a fost lansat documentarul „The Super Models”. Vezi aici ascensiunea modelelor Linda Evangelista, Christy Turlington, Naomi Campbell și Cindy Crawford ca patru dintre cele mai emblematice muze ale modei. Începând cu intrarea lor în scenă la începutul anilor ’80, la evoluția vieții și a carierei lor acum ca antreprenori, activiste și mame. Seria de patru episoade este o comoară a istoriei modei spusă sub formă de anecdote personale si amintiri.

Și nu în ultimul rând, „Valentino: Ultimul împărat”. Este un portret intim şi plin de umor al designerului italian Valentino Garavani, unul dintre cei mai celebri designeri din lume, care după aproape 50 de ani de la înființarea casei de modă, în 1959, și-a anunțat retragerea în 2007. Nu este un film doar despre modă, ci și despre viața acestui artist, care a reușit să evadeze din realitate, creându-și o lume proprie.

Citește și