• Flacăra Olimpică ajunge la Paris după ce a traversat Franța.
  • Traseul paradei Ziua Bastiliei a fost modificat ca să includă ceremonia flăcării olimpice.
  • Flacăra Jocurilor Olimpice va fi însoțită de călăreți.

Franța își sărbătorește Ziua Națională cu gândul la următoarele Jocuri Olimpice de la Paris. În mod excepțional, Flacăra Olimpică va fi integrată în parada de 14 iulie din Paris. Traseul acesteia a
fost modificat pentru a include ceremonia purtării flacării olimpice.

Cum va fi integrată Flacăra Olimpică în parada de 14 iulie?

Parada de Ziua Bastiliei din 2024 va avea un accent puternic pe comemorarea istoriei și moștenirii militare a Franței, precum și pe celebrarea viitoarelor Jocuri Olimpice din 2024 de la Paris prin includerea Torței Olimpice și a sportivilor. Traseul tradițional de pe Champs-Élysées va fi înlocuit cu unul nou, între Vincennes și Place de la Nation. Flacăra Olimpică va parcurge un traseu special de la Grand Palais la Place de l’Hôtel de Ville. Prezența flăcării va simboliza mândria națională și moștenirea militară, precum și Jocurile Olimpice din 2024. Flacăra Olimpică va fi însoțită de călăreți la tribuna prezidențială, cu purtătorul de torțe, colonelul Thibault Vallette, traversând inelele olimpice însoțit de sportivi.

Ce elemente comemorative vor mai fi incluse în parada din 2024?

Parada va marca 80 de ani de la Debarcarea din Normandia și Eliberarea Franței în al Doilea Război Mondial. Vor fi semnalate 14 țări europene, nord-americane și oceanice care au contribuit la Eliberarea Franței, precum și 17 țări africane care au susținut Franța Liberă a generalului Charles de Gaulle.
Parada va prezenta imnul militar „The Longest Day” din filmul din 1962 D-Day, precum și Corul Armatei Franceze care interpretează „Douce France”, ambele în cinstea Eliberării. Un grup de aproximativ 150 de cântăreți va interpreta imnul național francez, „La Marseillaise”, în timpul paradei.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și