• Dalai Lama și-a cerut scuze după ce a fost acuzat că nu a avut un comportament potrivit.
  • Acuzațiile vin la scurt timp după ce acesta a sărutat un băiețel pe buze la un eveniment public din India.
  • Liderul sfânt a mai avut a face de-a lungul timpului cu diverse controverse în care a fost implicat.

Întâlnirea cu pricina a avut loc la sfârșitul lunii februarie la templul lui Dalai Lama din Dharamshala, acolo unde au participat aproximativ 100 de studenți care absolviseră cursurile Fundației indiene M3M, scrie The Guardian.

Într-o înregistrare video care a devenit virală, unul dintre studenți s-a apropiat de microfonul de la eveniment și l-a întrebat pe Dalai Lama: „Pot să te îmbrățișez?”

Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, i-a spus băiatului să urce pe platforma pe care era așezat. Acesta i-a făcut semn spre obrazul său și i-a zis să îl pupe mai întâi acolo. Ulterior, copilul l-a sărutat și l-a îmbrățișat.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Liderul l-a ținut în brațe pe băiat, spunându-i „cred că și aici” și apoi i-a dat un sărut pe buze. „Și suge-mi limba”, a spus apoi Dalai Lama, scoțându-și limba, frunte în frunte cu elevul. Băiatul și-a scos rapid propria limbă și a vrut să se îndepărteze, în timp ce șeful spiritual a râs și l-a tras pe băiat într-o altă îmbrățișare, în timp ce publicul râdea.

Pe măsură ce videoclipul a luat amploare pe internet, acesta a fost condamnat de mulți, care l-au numit „nepotrivit”, „scandalos” și „dezgustător”. Controversa a provocat scuze din partea biroului lui Dalai Lama, care a declarat că purtarea sa a fost copilărească și jucăușă.

Într-o declarație, acesta a spus: „Sanctitatea Sa dorește să își ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care cuvintele sale ar fi putut-o provoca”.

Nu ar fi pentru prima dată când se confruntă cu astfel de probleme. În 2019, el a provocat un scandal după ce a sugerat că, dacă Dalai Lama s-ar întoarce ca femeie, ar trebui să fie mai atrăgătoare, pentru care biroul său și-a cerut scuze.

Tenzin Gyatso, pe numele său, este cea mai sfântă figură a budismului tibetan și trăiește în exil în India din 1959, când Tibetul a fost anexat de China.

Citește și