• Testele de inteligență sunt o formă de provocare mentală care există de peste 2.000 de ani.
  • Acestea te încurajează să gândești în afara tiparelor obișnuite de gândire.
  • Un exemplu de astfel de test este întrebarea de câte ori se suprapun acele unui ceas într-o zi”.

Ghicitorile au apărut de mai bine de 2.000 de ani. Se crede că matematicianul grec Arhimede a creat probleme pentru a-și testa colegii. Testele de inteligență sunt un tip de enigme sau jocuri de puzzle care te provoacă să gândești în afara limitelor.

Acestea sunt, de asemenea, desfășurate uneori în timpul interviurilor de angajare. O întrebare veche continuă să îi facă pe oameni să se chinuie să găsească răspunsul. Cei mai mulți oameni rămân blocați când sunt întrebați: De câte ori pe zi se suprapun acele unui ceas”.

Răspunsul corect este 22. Acele unui ceas coincid de 11 ori în fiecare perioadă de 12 ore. Ele se suprapun aproximativ la orele 12:00, 1:05, 2:10, 3:15, 4:20, 5:25, 6:30, 7:35, 8:40, 9:45 și 10:50 de două ori pe zi, scrie DailyMail.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Nu există suprapunere la ora 11:55 deoarece acul orei se apropie de ora 12 atunci când acul minutelor se află la ora 11. Intervievatorii sunt cunoscuți pentru faptul că la interviuri pun întrebări de tip brain teaser” deoarece vor să vadă cum gândește un candidat în cazul unor probleme.

Ei nu caută neapărat răspunsul corect, ci mai degrabă abordarea pe care o folosești pentru a încerca să găsești soluția. Făcând în mod regulat exerciții de tip brain teaser îți folosesc abilitățile cognitive și ajută la îmbunătățirea capacității tale de învățare, a abilităților de rezolvare a problemelor și a memoriei. Acestea pot fi găsite sub formă de ghicitori, puzzle-uri, cuvinte și numere și sunt disponibile în ziare, cărți și o mulțime de site-uri pe internet.

Citește și: