• Portretul neobișnuit a divizat opinia fanilor regali și a utilizatorilor de rețele sociale, unii spunând că întinderile mari de roșu îi fac să se simtă „inconfortabil”.
  • Yeo a declarat că a „depășit” reacțiile mixte la început și a fost amuzat de meme-urile de pe internet pe care le-a generat portretul.
  • „M-am gândit că roșul va distrage cu adevărat atenția”, a declarat el.

Artistul care a pictat cel mai recent portret al Regelui Charles al III-lea a dezvăluit de ce opera de artă este atât de roșie. Tabloul realizat de Jonathan Yeo, care a fost prezentat marți de monarh la Palatul Buckingham, îl înfățișează pe rege purtând uniforma Gărzilor galeze pe un fundal roșu, scrie The Independent.

Portretul neobișnuit a divizat opinia fanilor regali și a utilizatorilor de rețele sociale, unii spunând că întinderile mari de roșu îi fac să se simtă „inconfortabil” și că pare că monarhul se află „în iad”.

Yeo a declarat că a „depășit” reacțiile mixte la început și a fost amuzat de meme-urile de pe internet pe care le-a generat portretul.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

„Fiica mea [mai mică] a fost mult prea dornică să-mi arate toate nebuniile despre tablou pe TikTok”, a declarat el pentru The Sunday Times. „Are 17 ani și… a avut cea mai bună zi din viața ei cu toate conspirațiile despre tablou, spunând că sunt satanist și Illuminati”.

El a adăugat: „Indiferent ce faci cu un tablou, indiferent cât de evidentă crezi că este povestea pe care o spui, cineva va citi altceva în ea.” În ceea ce privește motivul pentru care a ales să folosească atât de mult roșu în portret, artistul de 53 de ani a spus că a vrut să nuanțeze și să distragă atenția de la uniforma viu colorată a Regelui.

„M-am gândit că roșul va distrage cu adevărat atenția”, a declarat el pentru ziar, adăugând că soluția sa a fost de a acoperi întreaga pictură cu roșu purpuriu.

„Este posibil ca acest lucru să fi avut și un suport psihologic, pentru că am avut un atac de cord [în martie 2023] când pictam acest tablou”, spune el. „Dar, cu siguranță, nu am fost conștient de nimic din toate acestea – a fost pur și simplu: Îmi place această culoare”.

El a dezvăluit că a avut dificultăți în a picta medaliile și uniforma regelui, deoarece nu mai făcuse niciodată acest lucru.

„Probabil că am petrecut mai mult timp cu medaliile decât cu fața deoarece știam ce vreau să fac cu fața atunci când am început”, a spus el.

Citește și