De la fado la livrări de mâncare. Cum s-au reorientat artiştii în pandemie

Artiștii au fost printre cei care au avut de suferit în ultimul an, din cauza pandemiei. Odată cu închiderea HoReCa și a centrelor de cultură, mulți dintre ei și-au pierdut proiectele care le asigurau traiul de zi cu zi.

Unul dintre ei este Ricardo, un portughez venit în România de mai bine de 15 ani și care s-a dedicat unui stil de muzică rar întâlnit la noi în țară – fado. Pandemia l-a făcut să se reorienteze profesional. Acum face food delivery în Arad.

„Deci din octombrie 2020 și până acum am avut un singur evenimente și atunci m-am gandit să
fac livrări aici în Arad pentru că mă dădeam oricum cu bicicleta. Când se va reveni îmi doresc să avem spectacole în săli de teatru. Acum suntem într-o altă realitate”
, spune Ricardo Caria.

Pandemia i-a pus bețe în roate și lui Alice Zigman, o tânără talentată din Brașov. Este art director independent și cântă la pian.

„Acest an, l-am simțit ca zece ani, a trecut foarte greu. Acum încerc să mă implic și pe activități din plan cultural și educational. Muzical nu am făcut nimic, m-am axat mai mult pe compoziții. Pot spune că acest sector a avut de suferit și mai mult față de restul”, a spus Alice-Helen Zigman.

Exit mobile version