• Elon Musk: „O lecție pe care am învățat-o este că, doar pentru că spun ceva unui grup și ei râd, nu înseamnă că va fi atât de hilar ca o postare pe 𝕏”.
  • Postarea lui Musk a primit reacții negative de la utilizatorii platformei X.
  • Fostul procuror federal Elizabeth de la Vega: „Vă pot spune că o declarație precum cea a lui Elon Musk necesită o vizită imediată a Serviciului Secret al SUA.”

Elon Musk a șters postarea sa de pe platforma X despre faptul că „nimeni nu încearcă să îi asasineze” pe președintele Joe Biden sau pe vicepreședintele Kamala Harris, în urma celui de-al doilea atentat la viața lui Donald Trump de duminică.

CEO-ul Tesla, ale cărui companii dețin contracte guvernamentale în valoare de milioane de dolari, și-a eliminat postarea de pe X și a susținut că a fost „o glumă” în urma reacțiilor vehemente la comentariile sale.

Duminică după-amiază, agenții Secret Service au tras asupra unui presupus bărbat înarmat care țintea o pușcă de tip AK-47 prin gardul stațiunii de golf a lui Trump din West Palm Beach.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Suspectul, numit ulterior Ryan Routh, ar fi fugit de la fața locului înainte de a fi localizat și arestat. Trump nu a fost rănit în incident.

Musk a intervenit cu privire la tentativa de asasinat într-o postare pe X, răspunzând unui utilizator care a întrebat: „De ce vor să îl omoare pe Donald Trump?”

„Și nimeni nu încearcă nici măcar să îi asasineze pe Biden/Kamala”, a răspuns Musk, însoțit de emoji-ul cu fața gânditoare.

Răspunsul utilizatorilor nu a fost unul pozitiv

Musk a fost imediat criticat, utilizatorii X catalogând comentariul său drept „iresponsabil” și „periculos”.

Refuzând inițial să dea înapoi, Musk a încercat să explice: „Nimeni nu a încercat să facă acest lucru, asta vreau să spun și nimeni nu o va face”.

Unii au cerut ca lui Musk să îi fie retrase contractele guvernamentale și să fie vizitat de serviciile secrete după comentariul său.

Fostul consilier al campaniei Trump din 2016, A.J Delago, care se descrie ca fiind „acum cu mândrie anti-Trump”, a răspuns: „Dacă tu sau eu am fi spus acest lucru, FBI-ul ar fi fost mâine la ușa noastră și ne-ar fi luat pentru interogatoriu”.

Fostul procuror federal Elizabeth de la Vega a declarat: „Cu toată seriozitatea, în calitate de fost procuror federal, vă pot spune că o declarație precum cea a lui Elon Musk de mai jos necesită o vizită imediată a Serviciului Secret al SUA. Acesta este protocolul în orice situație similară”.

Fostul reprezentant republican Adam Kinzinger, care a sprijinit-o pe Kamala Harris pentru funcția de președinte la Convenția Națională Democrată, a declarat: „Omule, nu glumesc, caută ajutor. Acest lucru este nebunesc și periculos”.

El a adăugat: „Poate cineva care îl iubește să aibă o intervenție… Vorbesc serios, a deraiat de pe șine”.

Jocelyn Benson, secretar de stat pentru Michigan, a spus: „Oh și @elonmusk – nimeni nu ar trebui să încerce să asasineze pe nimeni.”

A fost doar „o glumă”, spune miliardarul

Musk a eliminat ulterior postarea și a încercat să se răzbune, susținând că a fost o „glumă” și că oamenii nu au înțeles „contextul” sau „livrarea”. El nu și-a cerut scuze.

„Ei bine, o lecție pe care am învățat-o este că, doar pentru că spun ceva unui grup și ei râd, nu înseamnă că va fi atât de hilar ca o postare pe 𝕏”, a spus Musk. „Se pare că glumele sunt mult mai puțin amuzante dacă oamenii nu cunosc contextul și dacă mesajul este un text simplu.”

Citește și