• Familia Regală a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu ea, alături de un omagiu.
  • Familia a scris: „Amintindu-ne de Regina Elisabeta a II-a, 1926-2022”.
  • Prim-ministrul Sir Keir Starmer a împărtășit, de asemenea, un mesaj pe social media pentru a marca momentul.

Familia regală a transmis un omagiu emoționant Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia celei de-a doua aniversări a morții sale. Regina s-a stins din viață la 8 septembrie 2022, la proprietatea sa Balmoral din Scoția. După o domnie record de 70 de ani, Majestatea Sa a fost înmormântată la Capela memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, alături de răposatul său soț, Prințul Philip, scrie Ok UK.

Pentru a marca cea de-a doua aniversare a trecerii în neființă a Elisabetei a II-a, Familia Regală a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu ea, împreună cu un omagiu. În fotografie, realizată în mai 2019, Majestatea Sa poate fi văzută în timp ce poartă o jachetă roz și o pălărie asortată. Fotografia a fost făcută la Royal Garden Party de la Palatul Buckingham. Familia a scris: „Amintindu-ne de Regina Elisabeta a II-a, 1926-2022”.

Prim-ministrul Sir Keir Starmer a împărtășit, de asemenea, un mesaj pe social media pentru a marca momentul. Politicianul a scris: „Astăzi se împlinesc doi ani de la decesul Reginei Elisabeta a II-a. Devotamentul regretatei Regine față de Regatul Unit și Commonwealth ne-a învățat că, indiferent de provocările cu care se confruntă țara noastră, valoarea serviciului dăinuie întotdeauna. În cei 70 de ani glorioși ai domniei sale, ea a fost în centrul vieții acestei națiuni. Astăzi îi onorăm memoria”.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Planurile pentru un memorial oficial dedicat Reginei au fost dezvăluite cu câteva zile înainte de aniversarea morții sale. Monumentul, care ar urma să ia forma unei sculpturi sau a unei statui, va fi amplasat în parcul St James din Londra. Se așteaptă ca designul final să fie dezvăluit până la centenarul nașterii regretatei regine, în 2026. Amplasarea monumentului, care nu este departe de Mall, înseamnă că turiștii care vizitează Palatul Buckingham vor putea face o scurtă plimbare pentru a-l vedea.

Citește și