• Ai 8 zile cu zeci de filme prezentate în premieră, întâlniri cu regizorii și sesiuni Q&A.
  • O selecție importantă a filmelor din festival poate fi vizionată online în toată țara.
  • În selecția oficială vor fi aproximativ 100 de producții noi realizate pe toate continentele.

Vrei să urmărești cele mai bune documentare în premieră? Hai la Sibiu. Începe Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film Festival 2024. În deschidere, vezi un documentar în premieră despre care deja se vorbește mult: „Tata”, de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc.

În urmă cu foarte puțin timp a început proiecția filmului documentar „Tata” de Lina Vdovăi și Radu Ciorniciuc. Este un film despre care s-a vorbit mult și care este proiectat în premieră la Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film Festival, aici, la Sibiu. Acesta este cel mai important eveniment cultural al toamnei.

Festivalul înseamnă practic 8 zile cu 10 filme proiectate în premieră. Vor fi întâlniri cu regizorii, sesiuni de Q&A, masterclass-uri, expoziții și cineconcerte. De asemenea, va exista o selecție importantă a filmelor din festival care va putea fi vizionată online, astfel că oricine din România va putea avea acces la această selecție de filme.

Recomandări

REZULTATELE ALEGERILOR
ÎN SPATELE CORTINEI
ISRAELUL PREGĂTEȘTE ATACUL
BRITNEY MARRIED HERSELF
MOLDOVA ALEGE UE
O NOUĂ ACUZAȚIE

Este o ediție cu filme valoroase, incluzând cele 18 filme documentare despre România sau semnate de regizori români, majoritatea prezentate în premieră la Astra Film Festival 2024. În selecția oficială sunt aproximativ 100 de proiecții noi realizate pe toate continentele lumii.

Vor fi premii, iar marile premii ale festivalului vor fi acordate de juriuri alcătuite din profesioniști de prestigiu în filmul documentar, pentru cele mai bune proiecții din întreaga lume. Vor exista patru competiții: pentru Europa Generală, Est Europeană, România, voci emergente în filmul documentar și competiția studențească.

De asemenea, vor fi dezbateri în cadrul programului „Doctor”, axate pe temele abordate de unele dintre cele mai interesante filme din festival. Discuțiile vor fi moderate de jurnaliști alături de invitați, regizori care vor fi prezenți la sala Thalia. Acestea vor avea loc imediat după proiecțiile de la ora 18, deci programul „Doctor” va începe în fiecare zi după ora 20.

Citește și