• Evenimentul caritabil Festival Turcesc „Anatolian Food Fest” este pe Șoseaua Kiseleff.
  • „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” are loc pe Calea Victoriei.
  • Sunt mai multe rute alternative pentru a se putea circula în zonele restricționate.

Festivalul Turcesc și proiectul „Străzi Deschise” impun restricții de circulație în weekend, în mai multe zone ale București. S-a deschis și Valea Oltului și este deja aglomerat. Se circulă greu și pe Valea Prahovei.

Ce evenimente sunt în Capitală?

Astăzi continuă Festivalul Turcesc pe șoseaua Kiseleff, în porțiunea dintre Piața Victoriei și Piața Regele Mihai I.

Astfel, traficul pe Kiseleff este restricționat pe segmentul de drum dintre Piața Victoriei și strada Așteptă Mincu, însă intersecțiile nu sunt afectate. De asemenea, sunt restricționate și accesul pe strada Monetăriei și în alveolele de pe șoseaua Kiseleff.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Un alt eveniment, organizat de Primăria Capitalei, este Străzi Deschise București – Promenadă Urbană. Acesta are loc pe Calea Victoriei, pe segmentul dintre Bulevardul Dacia și Șoseaua Independenței. Deși traficul în intersecții nu este afectat, se circulă restricționat până la ora 23:00 pe tronsoanele închise pentru mini-concerte stradale, spectacole de teatru și dans, precum și pentru atelierele pentru copii cu stații vivante și studiouri foto.

Pe durata restricțiilor, este permisă traversarea Calea Victoriei la intersecțiile cu Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Diogenescu, strada Ion Cumpăneanu și strada Regina Maria.

Sunt restricții și în țară?

Sunt restricții de circulație pe Transalpina, unde se desfășoară un eveniment sportiv. Valea Oltului a fost deschisă cu câteva zile înainte de data estimată, după finalizarea lucrărilor. Totuși, circulația este intensă atât pe sensul de mers dinspre munte spre capitală și Pitești, cât și invers. Mulți turiști își petrec vacanța de Sfânta Maria mai devreme și vin în număr mare spre munte, atât pe Valea Prahovei, cât și pe Valea Oltului, ceea ce face ca traficul să se desfășoare cu dificultate. Deși nu sunt probleme majore în acest moment, este posibil ca traficul să fie îngreunat și astăzi, când turiștii încep să se miște, mai ales în zona stațiunilor montane.

Traficul este intens în această zonă, în special pe drumurile Nădlac 1 și Nădlac 2, din cauza numărului mare de turiști care fie se întorc din Ungaria, fie se îndreaptă spre Ungaria în acest weekend.

Citește și