• Flacăra a fost încadrată la defilarea de 14 iulie de călăreții Cadre Noir de Saumur.
  • Simbolul olimpic a fost plimbat azi prin toate arondismentele din Paris.
  • Flacăra olimpică «doarme» în această seară la Primăria Parisului iar maine dimineata pleaca spre Nord.

Sărbătoarea Națională a Franței se desfășoară anul acesta sub semnul Jocurilor Olimpice, care încep la Paris peste doua săptămâni. Simbolul acestui eveniment, Flacăra Olimpică, a ajuns la Paris, după ce a efectuat nu mai puțin de 56 de etape din momentul debarcării sale în vechiul port din Marsilia.

A fost un moment spectaculos pentru că Flacăra a fost încadrată de călăreții Cadre Noir de Saumur, ceea ce i-a dat o solemnitate specială. Ea a fost transferată în mâinile sportivilor prezenți și salutată de public și de oficiali, după care și-a continuat drumul în capitală, unde are mai multe opriri. La Rond Point de Champs Elysée a fost preluată de celebrul fotbalist Thierry Henri care a plimbat-o de-a lungul celui mai celebru bulevard din lume.

A trecut apoi pe la Petit Palais, pe la Palatul Bourbon care adăpostește Adunarea Națională, pe Bulevardul Saint Germain și Palatul Luxembourg unde se afla Senatul, pe la Sorbona și Notre Dame, desigur pe la Bastilia, și va ajunge diseară la Luvru, apoi la Centrul Pompidou și în sfârșit la Primărie, unde va fi până mâine dimineață, când își reia traseul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Franța a folosit prilejul ca să își promoveze patrimonial cultural și istoric, și știm că nu duce lipsă …Déjà, ceremonia de debarcare de la Marsilia a fost un spectacol fără egal. Dar flacăra traversat Franța până la punctul ei cel mai îndepărtat, Mont Saint Michel, și a plecat mai departe, în Guyana franceza și Martinica.
De la Paris, pleacă mâine spre departamentele din Nord, înainte de a reveni pentru ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice

Citește și