• O vizită la Grădina Botanică Regală de la Palatul Kew din Londra, de-a lungul râului Tamisa este obligatorie pentru cei care urmăresc prequelul „Bridgerton”, „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”.
  • Elegantul oraș Bath din sud-vestul Angliei are un rol principal în „Bridgerton”.
  • Orașul antic cu ziduri York din nord-estul Angliei găzduiește Castelul Howard și grădinile unde Simon Basset și Daphne Bridgerton își petrec luna de miere.

Bridgerton” s-a întors și de la palatele din Londra până la sălile de bal Bath, iată câteva dintre cele mai bune locuri pentru a experimenta Anglia din epoca Regency, potrivit BBC.

Lansarea din 16 mai a sezonului trei al mega hitului Netflix Bridgerton i-a inspirat pe fani să facă mai mult decât să urmărească seducția și scandalul înaltei societăți din perioada Regency a emisiunii. Fanii serialului rezervă din ce în ce mai multe excursii în unele locații emblematice de filmare ale serialului, platforma britanică de rezervări feroviare și autobuze Trainline raportând că călătoriile către destinațiile din „Bridgerton” din Anglia au crescut cu o medie de 50% în ultimul an și 135% an peste an în rândul călătorilor americani.

Potrivit CEO-ului VisitBritain, Patricia Yates, cel mai nou sezon al lui „Bridgerton” prezintă o oportunitate de a „promova istoria și moștenirea renumită a Marii Britanii și experiențele asociate unui public global, inspirând vizitatorii să vină și să vadă singuri locațiile și destinațiile de filmare”.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

De la palatele londoneze la sălile de bal Bath, iată șapte locuri din Anglia unde fanii pot experimenta drama generoasă a familiei Bridgerton pentru ei înșiși.

Londra

Iubitorii de Bridgerton au multe de văzut în capitala plină de viață a Angliei. O vizită la Grădina Botanică Regală de la Palatul Kew de-a lungul râului Tamisa este obligatorie pentru cei care urmăresc prequelul „Bridgerton”, „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”. Palatul Kew a fost locul în care regele George al III-lea și regina Charlotte au trăit cu familia lor, iar o mare parte din această istorie este păstrată la fața locului ca muzeu. Multe scene din prequel au fost filmate la Belton House din Kew și la Observatorul Regelui, construite în 1769 la ordinul lui George, astfel încât acesta să poată observa tranzitul lui Venus.

Fanii Bookish Eloise și Penelope nu pot rata o excursie la Hatchard’s, cea mai veche librărie din Londra, fondată în 1797. În timp ce se află în zona Piccadilly, spectatorii pot vizita Biserica St James, unde scena dramatică a nunții dintre Anthony Bridgerton și Edwina Sharma a avut loc în sezonul doi. Deoarece este o biserică funcțională, fanii vor trebui să participe la o slujbă pentru a vedea locațiile interioare de filmare.

Există mult mai multe Bridgerton de văzut în Greater London. Un pic la est, în Greenwich, Casa Reginei este locul de filmare al Somerset House, unde balul regal a fost găzduit pentru Prințul Friedrich al Prusiei. Vechiul Colegiu Naval Regal și Casa Rangers și-au împrumutat fațadele exterioare pentru multe scene pentru a reflecta arhitectura autentică a Londrei din epoca Regency. În cartierul Richmond, puteți vizita și Palatul Hampton Court. Scenele au fost filmate în Curtea Maestrului Dulgher, Curtea Fântânii, Curtea Ceasului, Curtea de bază, Scările Regelui și Grădinile.

Chatam

La o oră la est de Londra, orașul Chatham găzduiește străzile pietruite pe care Lady Featherington s-a plimbat cu secția ei, Marina, în timpul unei excursii pentru a vedea mahalalele, precum și The Historic Dockyard unde a fost organizat salonul de box în primul sezon. Acolo, Ducele și-a exersat lovitura unu-doi cu partenerul său de sparring Will Mondrich. Personajul lui Mondrich a fost inspirat de Bill Richmond, un boxer negru proeminent din Anglia din perioada Regenției, numit uneori „prima vedetă a sportului negru din Marea Britanie”.

Bath

Elegantul oraș Bath din sud-vestul Angliei are un rol principal în Bridgerton. „Piatra aurie, georgiană și clădirile grandioase ale orașului reprezintă substitutul perfect pentru Regency London și oferă o inspirație fabuloasă pentru vizitatorii care planifică o excursie în Marea Britanie și Bath”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Visit West, organismul de turism din Bath.

După călătoria de 90 de minute cu trenul de la Londra, prima oprire a fanilor Bridgerton în Bath ar trebui să fie emblematicul Muzeu Holbourne. „Suntem încântați să fim cunoscuți drept „Casa Lady Danbury” din Bridgerton și să salutăm numeroșii turiști care vin să facă poze cu frumoasa noastră clădire Regency”, a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului pentru BBC. Construit inițial ca Hotel Sydney în 1794, Holbourne și o jumătate de acru de grădini uimitoare au atras mulțimi cu discernământ de secole. Hotelul a fost transformat într-un muzeu în 1916, iar una dintre perucile Reginei Charlotte este acum expusă.

„Regina Charlotte însăși a stat vizavi de hotelul Sydney, pe Sydney Place, când a venit la Bath „pentru a lua apele” în 1817, despre care se credea că ajută la o varietate de afecțiuni de sănătate”, a spus purtătorul de cuvânt. În timp ce sunteți acolo, căutați un portret al Reginei Charlotte, o cutie de priză din aproximativ 1770 și un ceas de șemineu de către un ceasornicar pentru Regina Charlotte – fiecare autentic pentru perioada de timp din seria Bridgerton.

Royal Crescent Hotel & Spa găzduiește șirul de case georgiane care servesc drept fațadă reședinței Featherington din serie. Construită între 1767 și 1775, curba Semilunii Regale este imediat recunoscută, la fel ca și gazonul îngrijit, cu vedere la Royal Victoria Park.

Pentru a profita la maximum de vizita dvs. de oprire, rezervați un tur de plimbare tematic Bridgerton, urmat de un ceai de după-amiază în stil englezesc la restaurantul The Pump Room, The Abbey Hotel Tea Bar sau Roseate Villa Bath, unde puteți savura o ceașcă de ” ceai Lady Whistledown”. Pentru o bucată, treceți la The Abbey Deli, care a fost reutilizat ca magazinul Modiste al lui Madame Delacroix pe tot parcursul seriei.

Pe 15 iunie, vizitatorii pot participa la The Fancy Ball de la National Trust’s Bath Assembly Rooms, unde au fost filmate multe scene de bal între Daphne Bridgerton și Simon Basset. Ocazia îi invită pe participanți să se îmbrace în haine autentice din epoca Bridgerton doar pentru o noapte.

Dacă ratați evenimentul principal, expoziția Dressing Fancy despre ținuta georgiană va fi expusă până pe 30 iunie.

York

Orașul antic cu ziduri York din nord-estul Angliei găzduiește Castelul Howard și grădinile (numite Clyvedon Estate în serie) unde Simon Basset și Daphne Bridgerton își petrec luna de miere. „Pe 19 mai și 23 iunie, vizitatorii se pot bucura de un picnic de ceai de după-amiază în frumosul teren al Castle Howard, în timp ce ascultă coloana sonoră a spectacolului interpretată de un cvartet de coarde”, a spus Yates.

La doar două ore de mers cu trenul de la Londra, Castle Howard oferă multe de făcut. Pentru doar 5 GBP pentru adulți și 3 GBP pentru copii, puteți rezerva o croazieră frumoasă pe Lacul Nord al proprietății. Accesul la insula Skelf și terenul său de aventură este inclus într-un bilet pentru grădini. Terenul de frânghii din vârful copacilor și echipamentele de alpinism sunt deschise tuturor vârstelor.

Oxfordshire

Kingston Bagpuize House & Gardens este o nouă locație de filmare pentru sezonul trei Bridgerton, dar a fost prezentat anterior în Downton Abbey. Cea mai apropiată gară este Didcot Parkway, iar copiii sub 11 ani intră gratuit (adulții pot vedea atât casa, cât și grădinile pentru doar 10 GBP).

În timp ce vă aflați în Oxfordshire, puteți vizita Palatul Blenheim, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care reprezintă în spectacol Casa Buckingham, casa Reginei Charlotte și a Regelui George al III-lea. Arhitectura barocului englezesc și piatrăria au făcut din aceasta o locație ideală de filmare.

Surrey

Comitatul Surrey, chiar la sud-vest de Londra, este o călătorie ușoară cu trenul din capitală pentru fanii spectacolului să se sature. În primul sezon din Bridgerton, Painshill Park este locul unde a avut loc picnicul familiei Featherington. Se zvonește că va mai face o apariție în sezonul trei.

Creat de Charles Hamilton pentru a evoca o pictură de peisaj viu, are anii 1800 și un atractiv modern. Între 25 mai și 25 iunie, rezervați o vizită la Traseul Gângănilor și Fluturilor, unde vizitatorii pot face drumeții prin grădina în timp ce țin ochii cu ochii în căutarea insectelor și polenizatorilor. Nu plecați fără să vedeți grotele și lacul uluitoare și să gustați vinul spumant și ginul de iarnă de la Painshill.

Buckinghamshire

Potrivit lui Jody Ford, CEO al Trainline, distribuția Bridgerton a fost văzută filmând o scenă la Claydon House din Buckinghamshire pentru sezonul trei. Deși încă nu știm câte scene au fost filmate acolo, știm că casa de țară din secolul al XVIII-lea a fost o destinație obișnuită pentru Florence Nightingale.

Spre deosebire de alte case istorice, un tur al muzeului Claydon House este o experiență captivantă. În timp ce întreaga casă a fost sediul familiei Verney din 1620, multe dintre camerele sale sunt deschise vizitatorilor publici. Voluntarii conduc tururi în care vizitatorii pot sta pe canapele și pot atinge mobilierul, așa cum ar fi făcut un rezident din Bridgerton acum mai bine de 200 de ani.

Citește și