• Protestatarii au aruncat cu vopsea pe vitrina care adăpostește tabloul lui Degas Micul dansator în vârstă de 14 ani”.
  • Cei doi membrii ai grupului de activiști pentru climă ar fi intrat în galerie și ar fi aruncat cu vopsea roșie și neagră pe vitrina sculpturii lui Edgar Degas.
  • Autorii, Timothy Martin și Joanna Smith s-au predat autorităților.

Doi membri ai unui grup de activiști pentru climă au fost arestați și acuzați vineri pentru că ar fi deteriorat o expoziție de artă de la National Gallery of Art din Washington, D.C., în timpul unui protest desfășurat luna trecută, declară ABC News.

Sursă: ABC

Timothy Martin, din Carolina de Nord, și Joanna Smith, din New York, ambii în vârstă de 53 de ani, s-au predat autorităților după ce au fost puși sub acuzare pentru conspirație în vederea comiterii unei infracțiuni împotriva Statelor Unite și pentru vătămare a unei expoziții de la National Gallery of Art, potrivit Procuraturii SUA pentru Districtul Columbia.

Recomandări

RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
ACUZAȚII LA HOLLYWOOD
BURNETT E EMISAR ÎN UK
NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT

La 27 aprilie, cei doi, membri ai grupului de activiști pentru climă „Declare Emergency”, ar fi intrat în galerie și ar fi aruncat cu vopsea roșie și neagră pe vitrina sculpturii lui Edgar Degas „Little Danger Aged Fourteen”, potrivit procurorilor.

Cei doi s-au așezat apoi în fața exponatului desfigurat cu vopseaua încă pe mâini și au pozat pentru fotografii, care au fost postate ulterior pe site-ul Declare Emergency, au declarat anchetatorii. „Conspirația a vizat-o în mod special pe Micuța Dansatoare, bazându-se pe fragilitatea ei”, a declarat procuratura americană într-un comunicat.

Sursă: ABC

Procurorii au declarat că presupusele acțiuni ale lui Martin și Smith au provocat pagube de aproximativ 2.400 de dolari, iar exponatul a fost retras de la expunerea publică timp de 10 zile pentru a putea fi reparat. Dacă vor fi condamnați, Martin și Smith riscă până la cinci ani de închisoare și o amendă de până la 250.000 de dolari.

Cu câteva zile înainte de incidentul de la muzeu, organizația Declare Emergency a închis o porțiune din George Washington Memorial Parkway, provocând blocaje puternice în trafic în jurul Washingtonului. Muzeele și expozițiile de artă au devenit în ultimele două luni o țintă din ce în ce mai mare pentru activiștii pentru climă din întreaga lume.

Sursă: Declare Emergency

În octombrie, activiștii pentru climă au aruncat cu supă peste tabloul „Floarea-soarelui” al lui Vincent van Gogh din Galeria Națională din Londra pentru a protesta împotriva extracției de combustibili fosili.

Sursă: Profimedia

Mai târziu în aceeași lună, protestatarii au aruncat un lichid negru uleios pe tabloul „Tod und Leben” de Gustav Klimt la muzeul Leopold din Viena, Austria, înainte de a-și lipi mâinile de ramă.

Sursă: ABC

Citește și:

În Auvergne, comunitatea turcă l-a votat pe Erdogan în proporție de 90%. Este cel mai mare scor din Europa

Britney Spears se împacă cu mama ei după 3 ani. „Mă simt atât de binecuvântată”

Roger Federer a ajuns în România. Care este motivul pentru care tenismenul a venit la București