• Regele Charles al III-lea și regina Camilla au participat la un eveniment special pentru a marca un an de la încoronare.
  • Cei doi au primit Coronation Roll – un document istoric unic în lume.
  • „Vă mulțumesc foarte mult, nu vă pot spune cât de recunoscător sunt”.

Regele și Regina au marcat un an de la încoronarea lor la Westminster Abbey, primind Coronation Roll – o înregistrare oficială a procedurilor de încoronare prezentată în mod tradițional monarhilor și consoartelor lor, conform Mirror.

Charles a lăudat echipa care a realizat acest document oficial. Monarhul a organizat miercuri, împreună cu Regina Camilla, al doilea eveniment public de la diagnosticarea sa de cancer pentru a vedea documentul istoric.

Șeful statului le-a spus artistului heraldic Tim Noad și caligrafei Stephanie Gill, care a declarat că a lucrat 56 de zile consecutive pentru a scrie rola: „Vă mulțumesc foarte mult, nu vă pot spune cât de recunoscător sunt”. Documentul urmează o tradiție veche de secole de a crea o înregistrare scrisă de mână a încoronării unui monarh, dar este primul care folosește hârtie, nu pielea de animal obișnuită, reflectând opiniile Regelui privind bunăstarea animalelor.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Autorul a fost Antonia Romeo, grefierul Coroanei la Cancelarie, care a semnat documentul vineri și a descris principalele caracteristici ale acestuia Regelui și Reginei. Ea le-a spus: „Este cusut împreună, deci este hârtie, nu este implicat niciun produs de origine animală și sunt cusute în ceea ce se numește Chancery stitch, are 57 de pagini, 11.600 de cuvinte și este rulat.”

Documentul oferă o descriere detaliată a ceremoniei, enumerându-i pe toți cei care au luat parte la evenimentul istoric, de la procesiunea în Westminster Abbey, la ungerea și încoronarea și descriind ultimele momente cheie.

Dr. Sean Cunningham, șeful arhivelor medievale de la Arhivele Naționale, unde rola va fi depozitată împreună cu alte 17 exemplare care au supraviețuit, a declarat ulterior: „Rola are rolul de a stabili cu adevărat autoritatea Regelui și loialitatea oamenilor care au participat la încoronare ca fiind supușii săi loiali, așa că aceasta este baza pe care s-au dezvoltat toate aceste role de-a lungul timpului. Inițial, ele surprindeau cine a venit, ce pretenții trebuiau să îndeplinească la slujba de la încoronare – toate acestea fac parte din stabilirea acelei relații între rege și supușii de frunte.

Noua rolă este un fel de versiune finală a acestui lucru, în sensul că preia elemente ale acestor alianțe, jurăminte și omagii anterioare și încorporează un fel de poveste narativă a ceea ce s-a întâmplat în acea zi, astfel încât vedem mult mai mult din ceea ce au spus oamenii, ce purtau, care au fost rugăciunile, imnurile și muzica.”

Viceprim-ministrul Oliver Dowden s-a alăturat prezentării, iar părții regale i s-a arătat versiunea digitală a rolului cu caracteristici adăugate, cum ar fi fotografii și înregistrări video, iar Regele și Regina au vizionat o înregistrare a procesiunii lor în Westminster Abbey pe 6 mai.

La finalul prezentării, Regelui și Reginei le-a fost arătat sulul de încoronare al Reginei Elisabeta a II-a și cele create cu ocazia încoronării reginei Victoria, a lui William, Mary și Edward al II-lea. Dowden a declarat: „Rolul încoronării este o înregistrare frumos ilustrată și un document important al aderării și încoronării Majestăților Lor Regele și Regina. Încoronarea a marcat un nou capitol în istoria noastră națională și reflectă cele mai bune tradiții naționale – care sunt admirate în întreaga lume.”

Citește și