• O femeie speră să obțină un record mondial – trăind pe vârful unui vulcan uriaș timp de o lună.
  • În timpul încercării sale, ea a avut înfruntat vânturi violente, furtuni electrice, hipotermie și îmbolnăviri.
  • Perla Tijerina, în vârstă de 31 de ani, se află în prezent în vârf de munte, la 5.636 de metri deasupra nivelului mării.

O femeie speră să obțină un record mondial – trăind pe vârful unui vulcan uriaș timp de o lună. Perla Tijerina, în vârstă de 31 de ani, se află în prezent în vârf de munte, la 5.636 de metri deasupra nivelului mării, și se află în a opta zi de când trăiește pe Pico de Orizaba, cel mai înalt munte din America Latină.

Alpinista va locui 32 de zile în vârful vulcanului înalt – o sarcină de temut pentru cei mai mulți, dar pe care femeia aventurieră o abordează cu plăcere. „Îmi place să-mi testez rezistența mintală”, a declarat Perla, din Saltillo, Mexic. „M-a determinat să realizez această provocare extraordinară, pe care am numit-o „femeia de la înălțime”, a spus ea pentru The Independent.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Vreau să fiu o sursă de inspirație pentru toate acele femei care caută o sursă de motivație care să le încurajeze să continue să facă un efort, să fie constante și să nu renunțe în ciuda obstacolelor.”
Uneori, Perla a întâmpinat greutăți cu vânturile violente, furtunile electrice, hipotermia și îmbolnăvirile din munți, dar continuă să meargă mai departe.

Într-un videoclip, care a obținut peste 2.600 de vizualizări și sute de like-uri și comentarii încurajatoare, ea le-a arătat urmăritorilor săi locul de camping și peisajul montan din jur.

Cu toate acestea, înainte de a începe provocarea femeii de la înălțime, ea a fost supusă unor controale medicale și va fi verificată în mod constant în vârf, pentru a urmări nivelul de oxigen și tensiunea arterială, menținând-o în siguranță.

Citește și: