• Un cuplu de fotografi a câștigat zeci de premii la concursuri internaționale
  • Fotografiile lor de nuntă au atras aprecierile multor critici și specialiști
  • Cei doi lucrează în domeniu de mai bine de 12 ani

La fiecare pas, ne-am obișnuit să facem o fotografie. Tehnologia ne ajută să imortalizăm orice moment, așa că treaba fotografilor a devenit din ce în ce mai grea. Trebuie să transforme orice moment în artă.

Daniel şi Ana-Maria Dumbravă sunt un cuplu din Târgovişte. S-au mobilizat, au investit în aparatură, iar acum sunt căutați în toată lumea. Sunt fotografi de eveniment de mai bine de 12 ani. În tot acest timp, au primit peste o sută de premii naționale și internaționale.

Daniel și Ana-Maria Dumbravă: „A început cu o săpunieră, după care şi-a cumpărat un DSLR. Săpuniera înseamnă un aparat foto foarte mic, compact, după care a cheltuit trei salarii de-ale noastre pe un aparat DSLR. Participăm la concursuri de 3-4 ani, cred că mai mult de 4 ani şi în fiecare an suntem în topurile internaţionale.”

Dacă fotografia de nuntă pare simplă, fotografii ne spun că nu este așa. Mulţi o percep ca pe ceva uşor.


Daniel și Ana-Maria Dumbravă: „Te duci la nuntă, apeşi pe un buton şi ai terminat. Însă puţini sunt cei care ştiu să o transforme în artă. Este dusă la un alt nivel cel puţin fotografia de nuntă, cel puţin în România, s-a dezvoltat în ultimii zece ani, foarte mult. Oamenii merg la work-shop-uri, merg la cursuri specializate, la întâlniri despre organizarea evenimentelor, cumpără aparatură foarte scumpă.”

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Chiar dacă 2020 a fost un an sărac în evenimente, sfârşitul anului le-a adus un cadou soţilor Dumbravă. S-au clasat pe locul 5, în lume, în ierarhia stabilită de „International Society of Professional Wedding Photographers”.