• Adrian Sârbu a vorbit în emisiunea ȘTIU despre petiția „Fără români în funcții publice”.
  • Adrian Sârbu: „Azi, noi am răspuns celor mai neîmplinite așteptări ale compatrioților noștri”.
  • Adrian Sârbu, despre cât este real și cât este fake: „Este atât real cât este fake”.

„Ca orice tragedie națională, totul a început de la o glumă la o cafea. Peste asta, a existat și o frumoasă oportunitate, aceasta fiind ziua de 1 aprilie. Această zi este cea mai frumoasă pentru jurnaliști: este ziua în care aceștia pot deveni autori de ficțiune. Și, prin urmare, s-a născut această ficțiune care se numește „Fără români în funcții publice”, a explicat Adrian Sârbu.

„Înseamnă că este o poveste foarte frumoasă, pe care orice român și-o dorește în fiecare zi”, a mai spus Adrian Sârbu.

„Azi, noi am răspuns celor mai neîmplinite așteptări ale compatrioților noștri. Sigur că am pornit de la un precedent, care el însuși vizează nu absurdul, ci lipsa elementară de respect și de înțelegere a ceea ce înseamnă națiunea română. Și de aici am plecat, am creat o poveste care a prins. Și chiar și voi ați spus că aproape jumătate dintre cei care au citit petiția sunt pregătiți să o semneze”, a mai spus Adrian Sârbu.

Recomandări

MAI DUCE BIDEN UN MANDAT?
PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
LAUGHTER YOGA TE AJUTĂ FIZIC ȘI MENTAL
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
IEI OZEMPIC SAU WEGOVY? POȚI ORBI

Cine și cum a fost construit acest proiect

Foto: Aleph News

Tudor Potra: „Am lucrat la acest proiect în echipă, doar că de data aceasta am tratat un mesaj mai special. L-am decorticat în elemente pe care românii le așteaptă. Prin așteptare nu înseamnă că și le doresc, ci se așteaptă la ele. Lucruri care sunt în aer, teme care sunt actuale, le-am pudrat, le-am asezonat cu acele cuvinte pe care fiecare așteaptă să le audă când vine vorba despre corupție, despre clasa politică, ce soluție miracol avem pentru a rezolva o problemă în trei secunde, problemă pe care o avem încă de la fanarioți încoace și am ajuns la acest proiect”.

Adrian Sârbu: „Ne-am impersonat în politicieni”.

Tudor Potra: „Am zis că măcar azi, o zi pe an, să aruncăm și noi pietricelele pe care le primim în general de la politicieni. Am luat o întrebare reală, dar i-am dat o soluție falsă și am dat-o cu un vocabular și o retorică de natură să stârnească pasiuni pro și contra și am așteptam să vedem cum reacționează oamenii”, a adăugat Tudor Potra.

Adrian Sârbu: „Până la urmă și cei jumătate care au votat au o așteptare de la societatea românească și de la liderii ei, și ceilalți, care nu au votat, au aceeași așteptare”.

Adrian Sârbu: „Un subiect de pură ficțiune a devenit un subiect de dezbatere”

„La echipa cu care am construit acest proiect s-au aliat și colegi cu o mare credibilitate, care de dimineață până seara au alimentat și generat dezbaterea, în așa fel încât, până la urmă, un subiect de pură ficțiune să devină un subiect de dezbatere”, a spus Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu: „Facem jocurile minții noastre. Suntem în slujba unei puteri extraordinare: așteptarea oamenilor”

Foto: Aleph News

„Facem jocurile minții noastre, care în ziua de 1 aprilie devine liberă, devine relaxată. Nu spunem că celelalte 364 de zile nu ar fi altfel. Nu suntem finanțati nici de Soros, nici de Bill Gates, nici de ocultă. Suntem în slujba unei puteri extraordinare: așteptarea oamenilor.

Unii au răspuns cu minciuni, alții cu proiecte care devin minciuni. Noi am venit cu acest proiect: cum poate țara noastră să fie salvată de cei care o conduc.

Acest proiect poate să arate așa, dar poate să arate și invers. Până la urmă, cineva trebuie să ne salveze. Pentru că românii, de secole, așteaptă să fie salvați. Multe partide folosesc tagul salvare drept ancoră”, a spus Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu, despre plicul din redacția Aleph News: „Închidem această zi tristă, dar plină de umor, cu două mesaje”

Foto: Aleph News

„Plicul are următorul mesaj: <<Trăiască 1 aprilie, ziua românilor care cred în minuni!>> și <<De ce ne urâm atât de mult unii pe alții>>. Deci închidem această zi tristă, dar plină de umor cu două mesaje”, a explicat Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu, despre semnificația papionului

„Este exact un papion: semnul seriozității sub care stă orice fel de umor bun. În plus, am integrat în acest papion cele două ipostaze ale zilei de 1 aprilie: avem o față care râde, la mâna stângă, și o față care plânge, la mâna dreaptă”, a spus Adrian Sârbu.

Cât este real și cât este fake

Întrebat în ce măsură este real și în ce măsură este fake, Adrian Sârbu a explicat simplu: „Este atât de real cât este fake”.

Foto: Aleph News