• Pele – triplu câștigător al Cupei Mondiale – a murit la vârsta de 82 de ani pe 29 decembrie.
  • Probabil cel mai mare fotbalist al lumii din toate timpurile, el urma un tratament pentru cancer de colon din 2021.
  • Va avea loc o procesiune pe străzile din Santos de la ora 12:00 , înainte de o înmormântare privată în familie.

Mii de persoane au stat la coadă toată noaptea pentru a aduce un omagiu legendei braziliene Pele, care se află pe stadionul fostului său club Santos.

Sicriul lui Pele se află în centrul terenului de pe stadionul Urbano Caldeira din Sao Paulo, iar fanii au făcut coadă pe străzi pentru a intra pe teren. Va avea loc o procesiune pe străzile din Santos de la ora 12:00 , înainte de o înmormântare privată în familie.

Pele – triplu câștigător al Cupei Mondiale – a murit la vârsta de 82 de ani pe 29 decembrie. Probabil cel mai mare fotbalist al lumii din toate timpurile, el urma un tratament pentru cancer de colon din 2021.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Guvernul brazilian a declarat trei zile de doliu național după moartea sa, iar noul președinte al țării – Luiz Inacio Lula da Silva – va călători la Santos pentru a-și prezenta omagiile, în timp ce priveghiul de 24 de ore se apropie de sfârșit.

Președintele Fifa, Gianni Infantino, a participat luni la comemorare și a declarat: Vom cere fiecărei țări din lume să numească unul dintre stadioanele lor de fotbal cu numele lui Pele”. Mii de fani s-au adunat pe străzi în momentul în care mașina mortuară care transporta sicriul lui Pele a ajuns luni la stadion.

Fostul mijlocaș brazilian Ze Roberto și fiul lui Pele, Edinho, au ajutat la căratul sicriului, iar coroane de flori au fost trimise de internaționalii brazilieni Neymar și Vinicius Junior, precum și de Real Madrid. Au fost lacrimi și aplauze, iar unii oameni au căzut la pământ în semn de venerație față de cel care a revoluționat fotbalul și a făcut Brazilia celebră.

Am avut ocazia să-l văd jucând pe stadion de multe ori”, a declarat Joao Paulo Machado, care locuiește în Santos, pentru corespondentul BBC în America de Sud, Katy Watson.

El este ambasadorul numărul unu al acestei țări în lume, în opinia mea. Dacă călătorești în străinătate, primul lucru pe care oamenii îl spun este: Ești din țara lui Pele.” Fostul președinte al Santos FC, Marcelo Teixeira, a declarat că Pele a fost un om fantastic”.

El a adăugat: Avea o inimă generoasă, nu doar pentru că a fost atletul secolului. Întotdeauna a avut grijă de oameni într-un mod cu adevărat sincer și umil”. Beatrice s-a trezit la șase dimineața pentru a călători împreună cu soțul ei din orașul Soracaba la Santos și a așteptat mai bine de două ore la coadă.

Sunt hotărâtă să îi prezint ultimele mele omagii”, a declarat femeia de 56 de ani pentru BBC. Marcela Buono, originară din Santos, care locuiește acum în Miami, s-a întors și ea pentru a-și prezenta omagiile.

Am crescut cu el”, a spus ea. Obișnuia să meargă la supermarketul de aici în fiecare zi. Era ceva normal pentru noi. Era întotdeauna fantastic, dădea autografe pentru copii. A fost o persoană extraordinară, o sursă de inspirație”.

Wilson Genio a stat la coadă împreună cu fiul său Miguel, în vârstă de 13 ani, purtând trandafiri albi și un steag Santos semnat Pentru familia Genio, prietenul tău Pele”. Familia Genio a călătorit peste noapte cu mașina mortuară care transporta trupul lui Pele din Sao Paulo.