• În 2019, Japonia a găzduit 31,9 milioane de vizitatori străini, care au cheltuit 4,81 mld. yeni (37,2 mld. dolari).
  • Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat la începutul acestei luni, la Londra, că în iunie va alinia controalele la frontieră ale Japoniei la cele ale altor democrații bogate.
  • La 17 mai, Agenția Japoneză de Turism a anunțat că, până la sfârșitul lunii, va testa excursii în grupuri mici de turiști vaccinați cu trei doze din Australia, Statele Unite, Thailanda și Singapore.

Japonia a declarat marți că va începe să efectueze turismul de testare sub forma unor pachete turistice limitate în luna mai, ca o modalitate de a colecta informații înainte de redeschiderea completă a țării pentru turism. Deși turismul a fost un pilon important al economiei Japoniei, turiștilor nu li s-a permis să intre în țară de când aceasta a adoptat controale stricte la frontiere în 2020, la începutul pandemiei de COVID-19.

Reglementările au fost ușor relaxate pentru a permite studenților și unor călători de afaceri să intre, dar turiștii individuali nu au voie să intre-n țară, în ciuda apelurilor liderilor din industrie care speră să repornească turismul pentru a profita de yen, care a scăzut la minimele ultimilor 20 de ani. Japonia va realiza tururi de grupuri mici de la sfârșitul acestei luni drept cazuri de testare pentru a obține informații pentru o reluare mai largă a turismului la o dată viitoare nespecificată.

Turiștii care au fost vaccinați de trei ori și provin din Statele Unite, Australia, Thailanda și Singapore vor putea lua parte la aceste tururi, care vor fi planificate strict împreună cu agențiile de turism și vor fi însoțite în permanență de conducători de turism.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Această aventură ne va permite să verificăm conformitatea și răspunsurile de urgență pentru prevenirea infecțiilor și să formulăm orientări de care agențiile de turism și operatorii de cazare să țină cont”, a precizat aceasta.

Guvernul urmărește o „relaxare treptată” a măsurilor de frontieră care să echilibreze controlul infecțiilor și ușurința intrării în țară, a declarat Makoto Shimoaraiso, un oficial al Secretariatului de Cabinet pentru răspunsul japonez COVID-19.