• „Joker: Folie à Deux” a avut o scădere de 81% în al doilea weekend, un record negativ pentru filmele cu benzi desenate.
  • Cu încasări globale de 165 de milioane, nu și-a acoperit bugetul de 200 de milioane.
  • Filmul a fost criticat ca fiind „plictisitor”, deși Lady Gaga a fost apreciată pentru rolul ei.

„Joker: Folie à Deux” continuă să aibă o traiectorie descendentă după un debut dezamăgitor în primul weekend, cu încasări extrem de scăzute în a doua săptămână, scrie The Guardian.

Continuarea filmului Joker din 2019, care a fost un succes atât pentru critici, cât și pentru fani, Joker: Folie à Deux a generat doar 38 de milioane de dolari în primul său weekend în cinematografele din SUA, mult sub estimările inițiale de 50-70 de milioane.

Cu toate acestea, al doilea weekend a fost și mai slab, cu încasări de doar 7 milioane de dolari în cele 4.102 cinematografe din SUA. Scăderea de 81% reprezintă cel mai mare declin din istorie pentru un film bazat pe benzi desenate și se numără printre cele mai mari scăderi la nivel național pentru orice film.

Recomandări

TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL
BAZA ONU, ATACATĂ
ANATOMIA MITEI
ȘTII DE VREME?
UNDE MĂNÂNCI AZI?
ZELENSKI ACUZĂ NORDUL

Conform clasamentelor Box Office Mojo, care analizează datele din 1982, o scădere de 81% plasează Joker: Folie à Deux în topul celor mai mari 20 de scăderi din a doua săptămână.

Recordul anterior pentru cea mai mare scădere la un film cu benzi desenate aparținea peliculei The Marvels, care a eșuat la box office anul trecut, înregistrând o scădere de 78% în al doilea weekend, fiind distribuit în 4.030 de cinematografe.

La nivel global, Joker: Folie à Deux a încasat până acum 165 de milioane de dolari, departe de a acoperi bugetul său de 200 de milioane.

Comparativ, primul Joker a fost realizat cu o treime din bugetul continuării și a debutat cu încasări de 96,2 milioane de dolari în SUA, ajungând la 248,4 milioane de dolari la nivel global în doar un weekend. În total, a generat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial, devenind primul film R-rated care a atins această sumă, rămânând cel mai profitabil film cu această clasificare până în acest an, când a fost depășit de Deadpool & Wolverine.

Joker a fost apreciat și de critici, câștigând două premii Oscar din 11 nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun actor, acordat lui Joaquin Phoenix pentru rolul principal.

Phoenix își reia rolul în această continuare, iar Lady Gaga se alătură distribuției în rolul interesului amoros Lee Quinzel, personaj inspirat de Harley Quinn.

Această continuare, care este un musical, a fost în mare parte criticată de recenzenți, fiind catalogată drept „plictisitoare” și „extrem de fadă”.

Atât The Guardian, cât și The Observer, au acordat trei stele și au lăudat interpretarea lui Lady Gaga, dar au considerat filmul „obositor” și „exagerat

Citește și