• Benjamin Bolger este student la 49 de ani și a strâns 16 diplome de studii superioare.
  • Tatăl lui Benjamin a fost inginer la General Motors, iar mama lui a fost profesoară.
  • Bolger a fost diagnosticat cu dislexie, iar programele de educație nu l-au ajutat.

Studenția… fie că te afli la o facultate acum sau ai depășit acest capitol din viața ta, sigur îți aduci aminte de momente, plăcute sau nu, din perioada aceasta a tinereții. Benjamin Bolger este un caz cel puțin interesant. Studentul de 49 de ani are 14 diplome de studii superioare, plus o diplomă de asociat și o diplomă de licență. Povestea lui?

Cât îți ia să strângi atâtea diplome și cu ce te ajută acest lucru?

Benjamin pare a fi un olimpic cu un munte de medalii, dacă prin olimpic spunem student eminent, și prin medalii ne referim la diplome. Vorba aia, „omul cât trăielte, învată”. Benjamin s-a născut în orașul Flint, din Michigan, în 1975. Tatăl său a fost inginer la General Motors, iar mama lui profesoară. Să înșirui temele fiecărei lucrări ar fi o activitate lungă și plictisitoare, dar mă voi concentra pe cele mai interesant aspecte ale vieții lui Benjamin. În clasa întâi, a fost diagnosticat cu dislexie. Programele de educație specială nu l-au ajutat și, în clasa a patra, mama lui a început să-l învețe acasă pe Bolger, în timp ce divorța. La 12 ani a început să ia cursuri la Muskegon Community College, absolvind la 17 ani. Apoi s-a
transferat la Universitatea din Michigan, s-a specializat în sociologie și a absolvit.

De acolo, a făcut un stagiu la Administrația Clinton. Mama lui s-a mutat cu el la fiecare colegiu și universitate pe care a urmat-o. A absolvit și la Universitatea Oxford primind primul doctorat în 2008. Și nu se oprește aici, din 2022, el lucrează pentru a 17-a diplomă postuniversitară, de la Universitatea Cambridge.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA

Citește și