• Proiectate de Casa Chaumet, medaliile conțin câte o bucată din Turnul Eiffel original.
  • Conform Fintech Saxo, valoare în aur a unei medalii este de 863 de euro.
  • 25 de fan zone au fost organizate în Capitală, cu ecrane gigant, concerte, activități sportive.
  • Parcul Campionilor instalat la Trocadero primește până la 13.000 de vizitatori pe zi, gratuit și fără rezervare.
  • În fața primăriei a fost instalată Terasa Jocurilor, care primește 6.000 de vizitatori pe zi.

Primele medalii au fost decernate la Jocurile Olimpice de la Paris. Ca tot ceea ce face parte din mitul olimpic anul acesta, medaliile au și ele ceva foarte franțuzesc și poți chiar să le vezi și să te întâlnești cu cei care le-au câștigat, pentru că un Parc al campionilor este instalat la Trocadero, în fata Turnului Eiffel.

Cele 5.084 de medalii au fost proiectate de artiștii de la Chaumet, din grupul LVMH, iar fabricarea a fost încredințată Monetăriei Parisului, care produce toate monedele franceze. Simbol absolut al Parisului, Turnul Eiffel, își lasă și el amprenta asupra medaliilor. Fiecare dintre acestea include o mica piesa originala din fier

Și dincolo de valoarea simbolică pe care nu o putem evalua în bani, să știi că medaliile au și o valoare reprezentată de greutatea lor în metale prețioase. Estimările de la Fintech Saxo relevă o creștere clară a valorii medaliilor olimpice comparativ cu cele de la Jocurile Olimpice de la Londra cu doisprezece ani mai devreme. Motivul este creșterea prețului metalelor prețioase în ultimul deceniu. Fintech Saxo a estimat așadar valoarea celor trei medalii pe baza prețului materialelor.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Unde sunt zonele libere pentru fani din Capitală?

„Parisul este o petrecere”, a spus Ernest Hemingway. Pentru a sărbători Jocurile Olimpice, în Capitală au fost amenajate 25 de zone de fani unde poți merge până la sfârșitul Jocurilor Paralimpice, pe 8 septembrie. Au loc aici ateliere și activități sportive, difuzare de evenimente, concerte, întâlniri cu sportivii.

Pe piața din fața Primăriei veți găsi Terasa Jocurilor. Programarea, concepută pentru un public larg, include un spațiu rezervat copiilor și activități fizice accesibile persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor. Locația poate găzdui până la 6000 de persoane. Au fost instalate ecrane pentru transmiterea în direct a competițiilor încă de ieri.

Parc des Champions, numit și „templul performanței”, este situat la Trocadéro. Acesta va reuni până la 13.000 de spectatori pe zi, gratuit și fără rezervare. Acolo vor defila medaliați, iar spectatorii vor putea urmări transmisiunea marilor finale.

Parc de la Villette în nordul capitalei poartă și el culori olimpice. Este unul dintre cele mai mari locuri de ospitalitate pentru Națiunile care participă la Jocuri. Fiecare țară are un spațiu special și zone de fani. În program: inițieri sportive, fan zone, concerte și gastronomie locală.

Parcul Monceau, în apropiere de Champs Elysée, găzduiește Clubul 2024 . Acolo vei găsi facilități temporare care iți permit să practici sporturi olimpice și să participați la ateliere educaționale. Arènes de Lutèce, în arondismentul 5, este un amplasament datând din Antichitate și asta face din acest loc o zonă neobișnuită pentru fani. Evenimentele vor fi difuzate pe ecrane gigantice și vor fi oferite divertisment.

Citește și