Medic: Teoriile legate de izolare sunt greu de aplicat în școlile din România

Medic: Teoriile legate de izolare sunt greu de aplicat în școlile din România Sursa: Mediafax Foto
  • Miercuri au fost anunțate 1.298 de noi infectări și 40 de decese
  • Școala va începe săptămâna viitoare, pe 14 septembrie
  • Procedurile pentru școli ar putea fi imposibil de aplicat

România a avut și azi mai puțin de 1.300 de cazuri noi de coronavirus – e un număr la care ne-am obișnuit să ne raportăm, într-o zi obișnuită a săptămânii.

Ce-i drept, am fost foarte aproape, dar dacă ne uităm și la câte teste s-au făcut, vedem că rata de pozitivitate e iar sub 5%. În schimb, alți 40 de pacienți au fost învinși de COVID-19, iar 519 luptă cu boala în timp ce sunt internați la Terapie Intensivă.

În momentul acesta, principala provocare pentru România e începerea anului școlar. Avem scenarii, proceduri, reguli, însă ce au scris autoritățile pe hârtie ar putea fi imposibil de aplicat.

Un copil cu semne şi simptome suspect de COVID-19 trebuie izolat, iar acest lucru va fi o provocare la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ, găsirea unui spaţiu adecvat”, explică Dr. Claudia Strâmbeanu, de la Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii.

Izolare unde? Astea sunt teorii foarte frumoase, dar, în practică, la 40% din şcolile noastre, mai ales în rural, este imposibil de respectat”, spune epidemiologul Geza Molnar.