- Muzeul Abandonului a fost înființat în anul 2021 și se numără printre cele mai bune proiecte muzeale din lume, la categoria Best Use of Digital.
- Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Hilton London Park, pe data de 15 mai.
- Muzeul deține o arhivă de aproape 20.000 de itemi și o mapare a tuturor instituțiilor în care copiii României au trăit între 1966 și 1997.
Muzeul Abandonului este primul muzeu din România nominalizat la prestigioasele The Museums and Heritage Awards. Acesta a fost înființat în anul 2021 și se numără printre cele mai bune proiecte muzeale din lume, la categoria Best Use of Digital. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Hilton London Park, pe data de 15 mai.
Advertisment
Muzeul Abandonului și-a propus să sondeze o imensă traumă colectivă ce nu a fost niciodată cu adevărat recunoscută și diseminată public. Este vorba despre sutele de mii de copii care au fost abandonați în anii comunismului, dar și în istoria recentă a țării noastre. Muzeul deține o arhivă de aproape 20.000 de itemi și o mapare a tuturor instituțiilor în care copiii României au trăit între 1966 și 1997.
„Pentru România, abandonul este una din cele mai mari tragedii ale perioadei comuniste. Din cercetările noastre, în ultimii aproape trei ani, cifra copiilor abandonați după 1966, după decretul 770, sare cu mult de jumătate de milion, în varianta optimistă. În cea pesimistă, probabil undeva spre un milion și atunci ni se pare că este una din temele care ar trebui în momentul acesta discutată nu doar cu cei de vârsta noastră, care înțeleg ce a însemnat comunismul, dar mai ales cu tânăra generație”, a explicat Oana Drăgulinescu, fondatoarea muzeului, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- Lista finală cu candidaţii PSD şi PNL la europarlamentare. Pe listă se găsesc nume precum: Gabriela Firea, Rareş Bogdan, Mihai Tudose şi Gheorghe Falcă
- BioNTech îşi propune comercializarea unui prim medicament împotriva cancerului în 2026, bazat pe tehnologia ARN mesager
- Astăzi sărbătorești Ziua Poeziei. Sorin Despot: „Găsesc important a citi poezie în grup. Îmi place foarte mult să împărtășesc experiența asta”
Partenerii noștri