• Primăria București, în parteneriat cu Crucea Roșie, a trimis un convoi umanitar în Ucraina.
  • Nicușor Dan a anunțat că acesta este doar un prim transport, iar în curând vom trimite noi ajutoare umanitare către Kiev și către Ucraina.
  • Convoiul umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat miercuri după-amiază din Chitila.

Convoiul umanitar al Primăriei Capitalei pentru Ucraina a plecat miercuri după-amiază din Chitila, a anunţat, pe Facebook, primarul general Nicuşor Dan. În maşini sunt medicamente şi materiale sanitare. Transportul este realizat în parteneriat cu Crucea Roşie. Convoiul care a plecat spre Ucraina va fi urmat de alte transporturi asemănătoare.

„Este un convoi care are doar medicamente şi materiale sanitare în cele două TIR-uri şi într-o maşină, care a plecat anterior. Este un efort comun, pe de o parte al Ambasadei Ucrainei şi pe de altă parte al colegilor mei din ASSMB şi al Crucii Roşii. Ceea ce trimitem vine în urma unor solicitări precise, care ne-au parvenit prin intermediul Ambasadei Ucrainei. Aceste materiale sanitare şi medicamente pe care le trimitem sunt achiziţionate în urma unui proiect de hotărâre de consiliu, iniţiat de grupul consilierilor generali PNL pentru 5 milioane de lei, care au fost transferaţi ulterior din contul PMB în contul ASSMB”, a declarat Nicuşor Dan, menţionând că vor urma şi alte transporturi.

Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a precizat că s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru un astfel de transport şi că fără sprijinul Primăriei Generale şi al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti nu ar fi putut îndeplini condiţiile legale de a-l trimite.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Crucea Roşie Română a trimis până acum în Ucraina 69 de TIR-uri, în afară de acestea două, care au reprezentat donaţii făcute de firmele din România şi de societăţi naţionale de Cruce Roşie din Europa. Fără aceste donaţii nu am fi putut fi prezenţi din primele zile în Ucraina. Săptămâna aceasta vom trimite un TIR şi la Romexpo, pentru acel magazin social cu alimente, iar luni – tot acolo – un TIR cu produse de igienă şi pamperşi pentru copii. Am comandat şi 50.000 de cutii de lapte praf, care sunt solicitate de colegii noştri de la Crucea Roşie din Ucraina”, a adăugat Ioan Silviu Lefter.