Noua Zeelandă a recâștigat recordul mondial pentru cel mai mare haka în masă, după ce peste 6.000 de persoane au executat dansul Māori

Noua Zeelandă a recâștigat recordul mondial pentru cel mai mare haka în masă, după ce peste 6.000 de persoane au executat dansul Māori, detronând Franța, scrie The Guardian. Recordul a fost doborât într-o manieră asurzitoare pe stadionul de rugby Eden Park din Auckland, unde mii de bărbați, femei și copii s-au adunat pe teren pentru a executa dansul tradițional care implică mișcări viguroase, bătăi din picioare și strigăte ritmice.

Un arbitru a confirmat că 6.531 de participanți au executat Ka Mate haka, un dans făcut celebru de echipa de rugby All Blacks, care îl execută imediat înaintea meciurilor test.

Recordul mondial era deținut de Franța din septembrie 2014, când 4.028 de persoane au dansat și au cântat după un meci de rugby în Brive-la-Gaillarde, în sud-vestul Franței. Organizatorii de la Auckland au sperat la 10.000 de participanți, dar au fost totuși mulțumiți că recordul a fost recuperat de Noua Zeelandă, unde haka este considerat o comoară națională.

„Vrem să aducem mana [mândria] haka înapoi acasă”, a declarat Michael Mizrahi, directorul tentativei Auckland.

Exit mobile version