• Sondaj: 34% dintre români sunt fericiți și împliniți la muncă
  • Sondaj: 51% dintre români au luat măsuri împotriva oboselii
  • 42% din români sunt stresați din cauza volumului de muncă
  • O.Botolan: Burnout-ul poate fi identificat prin comunicarea sinceră și deschisă cu angajații
  • O.Botolan: Companiile ar trebui să respecte programul de muncă al angajaților

Cât de entuziasmat ești când mergi la muncă? Te întreb asta pentru că o cercetare efectuată de Reveal Marketing Research oferă o perspectivă amplă asupra peisajului profesional din România.

Conform acestui studiu, doar 34% din populația activă, se simte cu adevărat împlinită în ceea ce privește locul lor de muncă.

La polul opus, peste jumătate dintre angajați observă semne de epuizare profesională în rândul colegilor lor.
Mai multe despre starea de bine de la locul de muncă îți spune Oana Botolan, expert HR (SNC)

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

„Starea de epuizarea sau/ și starea de stres a angajaților sunt prezente datorită unui număr foarte mare de motive potențiale. Poate fi vorba de volumul de muncă și atunci sigur că da, angajatorii trebuie să verifice încărcarea pentru fiecare om, să nu fie exagerat în anumite zone, să nu fie anumiți colegi supraîncărcați pe când alții, nu știu poate nu au suficientă încărcare sau să fie subdimensionate job-urile și așa mai departe”, a spus Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Cumgestionează antreprenorii stresul angajaților?

Gestionarea stresului la locul de muncă devine o componentă vitală pentru bunăstarea și productivitatea angajaților.
Cum reușește Marius Luican, antreprenor, să gestioneze acest aspect în rândul angajaților săi, îți spune chiar el. (SNC)

Sunt multe lucruri pe care le facem și le facem continuu. În primul rând este un foarte atent management digitalizat la nivelul companiei, normele de lucru, nivelele de încărcare, sunt foarte atent monitorizate, facem tot posibilul și în proporție de 98%- 99% reușim să eliminăm total orice overtime, muncă peste program care altădată era privită cu foarte mare ușurință și mi-am dat seama că e dăunătoare, că afectează calitatea rapoartelor pe care le livrăm, motiv pentru care am eliminat-o aproape de tot, vă spun”, a declarat Marius Luican, antreprenor, la Aleph News.

Citește și