• Chris Kirkham: „A fost o descoperire uimitoare.
  • Întregul lot ar putea aduce în jur de 5.000 de lire la licitație.
  • Licitația va avea loc pe 30 septembrie la casa de licitații Hansons Richmond din Londra.

Zece litografii semnate de celebrul suprarealist spaniol Salvador Dalí a fost descoperită într-un garaj din Londra. Chris Kirkham, director asociat al casei de licitații Hansons Richmond din Londra, a fost invitat să evalueze câteva antichități la casa unui client.

Acesta a avut parte de o adevărată surpriză când i-au fost prezentate lucrări originale semnate de Salvador Dalí, faimosul și excentricul Pictor suprarealist. Operele artistului au fost vândute la prețuri de milioane de euro. Cea mai scumpă operă a sa, „Portrait De Paul Eluard”, fiind vândută în anul 2011 la suma de 13.5 milioane de lire.

Achiziția litografiilor într-o lichidare de stocuri în anii 1970

Conform Hansons, Kirkham afirmă: „Cumpărătorul a plătit suma modestă de 500 de lire sterline pentru litografii, toate neîncadrate, în cadrul unei vânzări de închidere la o galerie din centrul Londrei în anii 1970. Le-a cumpărat cu gândul de a le înrăma pentru casa sa din Berkeley Square, dar nu a mai apucat să o facă. Astfel, printurile au ajuns în garajul său. Acestea au fost redescoperite deoarece vânzătorul a făcut curățenie. Acesta dorește să se pensioneze și să se mute în străinătate, așa că acum litografiile sale vor vedea în sfârșit lumina zilei la licitație.”

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Estimările valorii litografiilor Dalí și Tobiasse la licitație

La cele 10 lucrări semnate de Dalí se adaugă și 5 litografii ale pictorului și gravorului francez Theo Tobiasse.

Chris Kirkham a afirmat că lucrările sunt foarte apreciate și că litografiile oferă o modalitate accesibilă de a deține o lucrare semnată.

Lucrările lui Dalí, evaluate între 300 și 500 de lire sterline fiecare, și lucrările lui Tobiasse, între 100 și 300 de lire sterline fiecare, vor fi expuse și date la licitație la Hansons Richmond pe 30 septembrie. Împreună, întreaga colecție ar putea aduce în jur de 5.000 de lire sterline.

Citește și