• Ioana Misichie merge la Festivalul de la Cannes cu „Human Violins: Prelude”.
  • Proiectul urmărește puterea transformatoare a muzicii în momente devastatoare.
  • Misichie: Selecția „Human Violins” de la Cannes înscrie RO pe harta inovatiei audio-vizuale.

Avem cu ce să ne mândrim! Ioana Mischie este nominalizată la Festivalul de la Cannes. Este vorba și de o premieră din cadrul festivalului: noua competiție imersivă. Doar opt proiecte din toată lumea sunt prezente în competiția oficială, iar unul dintre ele este al Ioanei: „Humans Violins: Prelude”.

„Este o veste absolut fabuloasă pentru noi. Proiectul este creat de o echipă transdisciplinară de artiști inovatori, care vin din mediul cinematografic, din mediul tehnologic, din zona de psihologie, din zona de antropologie și este un proiect la care lucrăm de trei ani de zile intensiv, este un proiect pe care îl adorăm. Este despre puterea transformatoare a muzicii în momentul cumplite și ne dorim foarte mult să-l aducem la cunoștiința publicului internațional și să marcăm cu bine acest pas important pentru România și faptul că noi, ca țară, intrăm pe această hartă a inovării audio-vizuale la nivel global”, a explicat Ioana Mische, realizatoarea proiectului, pentru Aleph News.

„Cred că e un pas foarte curajos cel pe care l-a făcut Festivalul de la Cannnes, care, bineînțeles, are o istorie îndelungată în domeniul cinematografic. Este privit ca fiind festivalul care premiază excelența în cinematografie și cred că a făcut un pas foarte curajos în a iniția această competiție imersivă. Este de fapt o competiție care selectează lucrări inovatoare, lucrări care își propun să schimbe paradigma clasică de a povesti și practic, fiecare dintre cele opt proiecte propune o nouă metodologie de producție, distribuție și explorare audio-vizuală”, a adăugat Ioana Mische.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Citește și