• Suveranul pontif a vorbit alături de președintele Indoneziei, Joko Widodo, în prima etapă a unei călătorii în patru țări din Asia.
  • „Și țara voastră… are familii cu trei, patru sau cinci copii care continuă să meargă înainte”, a spus Papa Francisc.
  • Deși Indonezia are o rată a natalității mai mare decât multe națiuni occidentale, tendința a fost și acolo în scădere în ultimii ani.

Papa Francisc i-a lăudat pe indonezieni pentru familiile lor numeroase și a sugerat că oamenii din alte țări preferă să aibă animale de companie în loc să crească copii, scrie Reuters.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a vorbit alături de președintele Indoneziei, Joko Widodo, la Jakarta, în prima etapă a unei călătorii în patru țări din Asia.

„Și țara voastră… are familii cu trei, patru sau cinci copii care continuă să meargă înainte, iar acest lucru se reflectă în nivelurile de vârstă ale țării”, a spus Papa Francisc.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Țineți-o tot așa, sunteți un exemplu pentru toată lumea, pentru toate țările care poate, și s-ar putea să sune amuzant, unde aceste familii preferă să aibă o pisică sau un cățel în loc de un copil”, a adăugat el, întorcându-se spre Widodo cu un zâmbet.

„Casele sunt umplute cu obiecte și golite de copii, devenind locuri foarte triste. Nu lipsesc cățeii, pisicile, acestea nu lipsesc. Lipsesc copiii”, a spus el cu acea ocazie.

Deși Indonezia are o rată a natalității mai mare decât multe națiuni occidentale, tendința a fost și acolo în scădere în ultimii ani.

Citește și