• Pesta porcină africană a fost confirmată la porcii domestici dintr-o exploatație din localitatea Lechința, județul Bistrița-Năsăud
  • Autoritățile au decis instituirea unei zone de protecție de minim 3 kilometri în jurul focarului

Pesta porcină africană a fost confirmată la porcii domestici dintr-o exploatație din localitatea Lechința, județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud, în urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor.

Acesta a decis instituirea unei zone de protecție de minim 3 kilometri în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 kilometri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Conform Prefecturii, zona de protecție cuprinde localitătile Lechința și Vermeș, iar cea de supraveghere localitățile Bidiu, Enciu, Sîniacob, Feleac, Țigău, Chiraleș, Șirioara, Podirei, Chintelnic, Arcalia, Șieu-Măgheruș, Crainimăt, Sărățel, Sărata, Viișoara, Domnești, Herina, Nețeni, Albeștii Bistriței, Galații-Bistriței,Tonciu, Dipșa, Sîngeorzu-Nou, Bungard, Moruț, Matei, Corvinești.

Din zona afectată fac parte și fondurile de vânătoare Sîniacob, Matei, Albești, Bozieș.