- Polițiștii de frontieră au reușit o captură de droguri record la vama Bechet din Dolj. Peste un milion de pastile în valoare de 3 milioane de euro.
- Drogurile trebuie să rămână ilegale, chiar dacă sunt droguri ușoare, e părerea românilor după accidentul cu victime de la 2 Mai.
- Paul Herinean: „Dacă vrem să prevenim, atunci trebuie să identificăm sursele primare, nu dealerii de pe stradă”.
Drogurile trebuie să rămână ilegale, chiar dacă sunt droguri ușoare, e părerea românilor după accidentul cu victime de la 2 Mai.
Aproape 8 din 10 bucureșteni cred că e mai bine ca drogurile ușoare să nu fie legalizate, iar unul din cinci bucureșteni știe cel puțin o persoană care consumă droguri ușoare sau de mare risc. Asta arată un sondaj Avangarde. Totuși, 16% dintre bucureșteni au altă părere când vine vorba de drogurile ușoare, aceștia vor să fie legalizate.
Advertisment
Paul Herinean, profiler și fost ofițer al SRI, a vorbit la ȘTIU despre problema drogurilor în România: „Ne confruntăm cu un fenomen și vedem care sunt efectele lui. Dacă vrem să prevenim, atunci trebuie să identificăm sursele primare, nu dealerii de pe stradă”.
Polițiștii de frontieră au reușit o captură de droguri record la vama Bechet din Dolj. Peste un milion de pastile care aveau ca substanță active alprazolamul, substanță catalogată că drog de mare risc. Valoarea drogurilor putea ajunge până la trei milioane de euro.
Recomandări
„Am avut o discuție cu un consummator de marijuana care mi-a spus următorul lucru: „Deși sunt consummator de substanțe ilegale, eu nu m-aș urca la volan sub infleunță, deoarece am discernământ.” Deși ne raportăm la consumatori de droguri, totul pornește de la educație”, a mai adăugat Paul Herinean, profiler și fost ofițer al SRI.
New York, orașul drogurilor ilegale
Magazinele fără licență de marijuana au devenit o afacere de miliarde în New York de când statul a legalizat drogul cu un an înainte de pandemie. Peste două mii de magazine care vând marijuana fără licență au apărut în orașul New York iar proprietarii de spații simt din plin amenzile.
Poliția inspectează zilnic cartierele din New York în căutarea magazinelor ilegale iar atunci când le găsesc amendează patronii și proprietarii de spații cu până la 10 mii de dolari. Asta nu oprește magazinele ilegale să apară la fiecare colț de stradă, iar autoritățile, „nu au ce să facă în afară de a amenda” spun polițiștii newyorkezi.
Citește și: