Premieră: Cercetătorii dezvăluie cât de mare a fost megalodonul

Premieră: Cercetătorii dezvăluie cât de mare a fost megalodonul
  • Cercetătorii dezvăluie adevărata dimensiune a megalodonului pentru prima dată
  • Megalodonul ajungea până la 16 metri lungime
  • Un studiu din Marea Britanie arată că înotătoarea dorsală a acestui rechin preistoric avea o înălțime similară cu cea a omului adult

Dimensiunea rechinului preistoric, ajuns celebru datorită filmelor de la Hollywood, a fost dezvăluită pentru prima dată în cadrul unui studiu făcut de cercetătorii din Marea Britanie, conform The Guardian.

O echipă formată din cercetători de la Universitățile din Bristol și Swansea a stabilit că doar aripioarele rechinului preistoric erau de dimensiunea unui om ajuns la vârsta maturității.

Rezultatele studiilor indică faptul că un megalodon ar fi măsurat 16 metri și ar fi un cap de aproximativ 4,65 metri lungime, o înotătoare dorsală de 1,62 metri înălțime și o coadă lungă de 3,85 metri.

Marele rechin alb – care apare în filmul din 1975, „Fălci” – este un descendent îndepărtat al megalodonului, el măsurând peste șase metri lungime.

Megalodonul a trăit în urmă cu aproximativ 23 de milioane de ani, dar care a devenit celebru odată cu prezența sa în filme de groază de la Hollywood. Cel mai recent este „The Meg: Confruntarea din adâncuri”.