• Ivan Patzaichin a câştigat patru medalii olimpice de aur şi trei de argint.
  • Patzaichin a luat de 8 ori aur la Mondiale, iar ca antrenor a cucerit peste 150 de titluri.
  • Viața „omului cu rădăcini în ape” este, însă, un model de umanitate și curaj.

Nimeni nu l-a uitat pe marele Ivan Patzaichin. Premiera documentarului despre viaţa lui a avut loc la Paris, la Jocurile Olimpice, chiar în ziua finalei de canoe. Filmul a fost proiectat în curtea Ambasadei României din Franţa, în prezenţa familiei marelui campion şi a noii generaţii de canoişti.

Filmul, realizat de Ana Preda, spune povestea adolescentului plecat din satul Mila 23, județul Tulcea, care a devenit multiplu medaliat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice.

„Tata a spus că o să vrea să ajungă la Olimpiada de la Paris şi uite că a ajuns. Chiar dacă el nu mai este printre noi”, spune Ivona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Filmul a inclus imagini nemaivăzute până acum cu marele campion. Ivona, fetiţa care odinioară sărea în canoea tatălui său după competiţii, înţelege acum ce a însemnat fenomenul Patzaichin.

Ivan Patzaichin a câştigat patru medalii olimpice de aur şi trei de argint de-a lungul carierei. A luat de opt ori aur la Mondiale, iar ca antrenor a cucerit peste 150 de titluri olimpice, mondiale sau europene. Dar povestea omului cu rădăcini în ape nu este doar un rezumat al performanelor, ci şi un model de umanitate şi curaj.

Citește și