• Festivalul Internațional de Poezie București se desfășoară între 9 și 15 septembrie.
  • Ediția a XIV-a aduce poeți din întreaga lume în Capitala României.
  • Evenimentul include recitări, ateliere și dezbateri literare.
  • Participanții vor putea interacționa cu autori de renume și tinere talente.
  • Locuri de desfășurare: Teatrul Național, Muzeul Național de Literatură și alte locații culturale.

Când ai recitat ultima oara? Dacă ai poftă de o poezie bună ai noroc. Festivalul Internațional de Poezie București începe astăzi și se va desfășura între 9 și 15 septembrie în mai multe locații culturale din capitală. Ediția din acest an aduce în prim-plan poeți și autori din diverse colțuri ale lumii.

Te așteaptă un program variat de recitări, ateliere și dezbateri literare.

Cum este privit acest festival, mai sunt oamenii intersați de poezie în era în care toată lumea ascultă muzică?

„Poezia, între genurile literaturii, e cel mai viu fenomen, cel mai comentat. Poate cărțile de poezie nu sunt cele mai bine vândute fizic, dar poezia e cel mai viu fenomen literar. O să vedeți tot timpul dezbateri online, o să vedeți cenacluri și așa mai departe. Deci nu există o ruptură între poezie și mediul online.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Deschiderea oficială este în seara aceasta de la 18:30 la Biblioteca Central-Universitară. După deschidere, urmează o primă serie de lecturi publice, performances, momente de improvizație, dezbatere, concerte, expoziții, filme documentare despre poeți cunoscuți, îi așteaptă pe cei care gustă viața culturală din Capitală de-a lungul întregii săptămâni în 13 spații cunoscute din București.

Festivalul Internațional de Poezie de la București este cel mai important eveniment de profil din România și unul dintre cele mai cunoscute din Europa. Și dacă ați văzut în cifre, anul acesta vin peste 180 de proiect din peste 20 de țări, contabilizând 5 continente. Deci e un proiect mare.” a declarat Oana Boca, coordonator comunicare FIPB, pentru Aleph News.

Citește și