Scrisorile unuia dintre medicii lui Hitler au fost făcute publice. Dictatorul se temea pentru sănătatea lui

Descendentul elveţian al unuia dintre medicii lui Adolf Hitler a făcut publice detalii din scrisori care arată cum acesta l-a tratat pe dictatorul nazist pentru probleme vocale, a relatat duminică ziarul NZZ am Sonntag.

Scrisorile medicului către un văr au fost descoperite de Robert Doepgen, stră-strănepotul lui von Eicken, care le-a găsit în timp ce cerceta arhivele familiei pentru un proiect şcolar. Von Eicken a murit în 1960, scrie Reuters.

Istoricul britanic Richard J. Evans, specialist în istoria germană, a garantat pentru autenticitatea scrisorilor inedite, a precizat ziarul.

Scrisorile arată teama lui Hitler de boli grave. „Dacă este ceva rău, trebuie neapărat să ştiu”, i-a spus Hitler medicului după prima lor consultaţie din mai 1935, potrivit scrisorilor.

Ziarul a mai spus că scrisorile arată, de asemenea, importanţa pe care Hitler o acorda vocii sale, pe care o folosea în discursuri pentru a atrage sprijin pentru regimul său.

O operaţie de îndepărtare a unui polip a fost amânată până după un discurs, spun scrisorile, deoarece von Eicken l-a sfătuit pe Hitler că trebuie să îşi odihnească vocea după procedură.

În scrisorile sale, von Eicken nu a pus niciodată la îndoială faptul că a tratat un om ale cărui acţiuni au dus la uciderea a milioane de oameni în Holocaust şi în cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit ziarului.

Atunci când a fost întrebat de către anchetatorii ruşi după război de ce nu l-a ucis pe Hitler, von Eicken a spus: „Am fost doctorul lui, nu ucigaşul lui”.

Hitler a murit prin sinucidere într-un buncăr din Berlin în 1945, cu puţin timp înainte de sfârşitul războiului.

Exit mobile version