• Ploaia de meteori Ursid, va avea loc pe 22 decembrie, dimineața.
  • Această mică ploaie de meteoriți, poate fi văzută cu adevărat numai din emisfera nordică.
  • Fenomenul face vizibili între 5 și 10 meteori pe oră, care străbat cerul.

Solstițiul de iarnă 2020 este marcat de un spectacol pe cer. Ursidele ating apogeul în seara de 21 decembrie, până la primele ore ale dimineții de 22 decembrie, relatează CNN.

Luna va fi plină cu 50%. Acest lucru, combinat cu nopțile de iarnă adesea înnorate din decembrie, ar putea să fie o piedică în a vedea ploaia de meteori.

Cei de la NASA ne sfătuiesc ca, pentru a avea o mai bună perspectivă asupra fenomenului, să așteptăm ca luna să apună, după miezul nopții, pe 22 decembrie.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Ploaia de meteoriți provine din constelația Ursei Mici

Ploaia de meteoriți provine din constelația Ursei Mici, cunoscută sub numele de Micul Scufundător, dar meteorii vor fi vizibili în plină strălucire pe întregul cer.

Ursidele sunt o ploaie de meteori relativ nouă, conform ghidului EarthSky.org. În timp ce multe dintre aversele de meteori pe care le vedem pe tot parcursul anului au apărut anual de secole, ursidele nu au fost observate decât în ​​secolul al XX-lea.

Ploaia de meteori se întâmplă atunci când Pământul trece aproape de orbita cometei 8P / Tuttle și anul acesta, include mai multe trasee pe care le urmează și această cometă, potrivit Societății Americane de Meteori. Astfel, am putea vedea mai multă activitate pe cer, în timpul ploii de meteori.

Fenomenul „Stea de Crăciun”: Jupiter și Saturn se apropie una de cealaltă

Nu e recomandat să ne uităm direct la cer. Ar trebui să țintim cu privirea aproximativ jumătatea cerului, potrivit Societății Americane de Meteori.
De asemenea, ploaia de meteori Geminid este în curs până duminică, iar solstițiul de iarnă are loc cu o zi mai devreme, pe 21 decembrie.

Să nu uităm, de asemenea, de așa-numita „Stea de Crăciun” (care de fapt nu este o stea), fenomen ce poate fi văzut astăzi, 21 decembrie. De fapt, Jupiter și Saturn se reunesc cel mai aproape împreună în cerul nostru, prima dată după secole. Această conjuncție va face ca pe cer să se vadă o planetă dublă în amurg.