• SpaceFEST este un eveniment dedicat copiilor care vor să devină astronauți
  • Evenimentul are loc la Universitatea Politehnică din București
  • Mai multe echipe de studenți prezintă proiectele de rachete și drone
  • Anul acesta la eveniment sunt invitați 4 astronauți de la NASA, Axiom Space și ESA

SpaceFEST este unul dintre cele mai mari evenimente dedicate iubitorilor de stele. Acesta are loc la Universitatea Politehnică din București. Evenimentul a început de pe 31 mai și mai continuă până marți pe 4 iunie. Anul acesta 4 astronauți de la NASA, Axiom Space și ESA sunt invitați pentru a vedea proiectele echipelor de studenți și pentru a le vorbi despre job-ul lor. Alexandra Păltinuș face parte din echipa 2Space, singura echipă de studenți din România care proiectează și lansează rachete.

Ce vedem la SpaceFEST?

„Astăzi vă așteptăm în cadrul evenimentului SpaceFEST 2024, a doua ediție, să vedeți prima noastră rachetă, Eva, care a fost lansată și a avut un mare succes. Anul acesta vom merge și în America. În două săptămâni plecăm cu noul nostru proiect. Echipa 2Space se ocupă cu lansarea și construția de rachete.” ne spune Alexandra Păltinuș, studentă.

Cum arată industria aerospațială din România?

„În momentul de față industria are o creștere majoră. Venim după pandemie, moment în care industria aerospațială a avut un declin. Ceea ce pot spune este că putem vedea un viitor grandios în România pentru industria aerospațială”, spune Andrei Merlusca, student la Inginerie Aerospațială.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Cum ajung copiii să fie astronauți?

În primul rând, pot să ajungă prin workshop-urile pe care le facem. Din câte am observat în aceste zile, copiii sunt foarte interesați pe partea de spațiu. Chiar sunt interesați să facă rachete, să proiecteze, să vadă stele.”, spune Ștefan Ursache, student.

Citește și