• Mireille Rădoi: Prin acest proiect am încercat să îi redau strălucire bibliotecii.
  • Strada de C`Arte are loc în perioada 26-29 septembrie la Biblioteca Centrală „Carol I”.
  • BCU organizează programe dedicate tinerilor, cum ar fi cluburi de lectură.

Tu ce citești azi? A început un eveniment foarte așteptat: Strada de C`Arte! O adevărată
sărbătoare dedicată pasiunii pentru lectură și cunoaștere. Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a împărtășit câteva gânduri
despre importanța acestui eveniment, pentru Aleph News: „Avem două piese de teatru, cu Răzvan Vasilescu în aulă. Intrarea este liberă la toate evenimentele. Avem ateliere de artă ecvestră, expoziții și două dezbateri ambițioase, una pentru profesioniști, legată de cartea de patrimoniu, cartea rară, edițiile bibliofile și o alta cu liceenii. Cu asta, de altfel, debutăm. Suntem curajoși. Avem confirmați deja peste 100 de liceeni în aula bibliotecii. Mai are rost să mergem la bibliotecă în era digitală? Aceasta este întrebarea pe care le-o adresez lor și sunt sigură că ne vor pune în dificultate. Vrem să demonstrăm că a studia poate să fie foarte plăcut, poate să îți bucure inima și sufletul și nu doar să-ți lustruiască spiritul și că e cool să fii cult, că nu trebuie să fim îmbufnați că mergem la bibliotecă și dincolo de somptozitatea instituției sau de blocajul pe care tindem să-l avem atunci când pășim pragul unei clădiri atât de impozante, putem să fim luminoși și zâmbitori”.

În 2024 perspectivele se schimba! Întoarcem și noi foaia, sau pagina web. Bibliotecile moderne nu mai oferă doar cărți tipărite, ci și acces la baze de date online. Dezbaterea intitulată „Mai are rost să mergem la bibliotecă în era digitală?” a starnit multe reacții.

„Observăm la generația tânără că este foarte atrasă de cărțile acestea foarte colorate, cu multe imagini și este posibil ca generația tânără, cu toate că este dependentă de telefoane, ar putea să prelungească viața cărților tradiționale. Este undeva la mijloc”, a explicat o studentă.

Recomandări

HACKERII LUI TRUMP
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
DISCUȚIILE CONTINUĂ
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA
PICHAI LANSEAZĂ ROBLOX PENTRU COPII

Citește și