• „Billy & Molly: An Otter Love Story”, „Daughters” și „Super/Man” au fiecare câte șase nominalizări.
  • Documentarul „Sugarcane” este nominalizat la categoriile cel mai bun documentar și cel mai bun regizor.
  • Ceremonia de premiere va avea loc pe 10 noiembrie la New York.

Documentarul „Sugarcane”, care explorează abuzurile din școlile misionare catolice pentru nativii americani, conduce nominalizările la Critics Choice Documentary Awards 2024. Acesta strânge opt nominalizări, inclusiv la categoria cel mai bun documentar.

Pelicula acumulează opt selecții în categorii importante. Printre acestea se numără cel mai bun documentar, cel mai bun regizor și cel mai bun documentar politic.

Regizat de Julian Brave NoiseCat și Emily Kassie, „Sugarcane” explorează moștenirea traumatizantă a școlilor misionare catolice pentru nativii americani. Subiectul a atras atenția criticilor și publicului deopotrivă.

Recomandări

SABOTEAZĂ BIDEN CAMPANIA?
NETANYAHU A DECIS
CE FACE ISRAEL?
MBAPPÉ E ACUZAT DE VIOL
AVERTISMENTUL GERMANIEI
FLIRTUL STRĂIN RUPE RELAȚII?

Cine mai concurează?

Alte documentare puternice precum „Billy & Molly: An Otter Love Story”, „Daughters” și „Super/Man: The Christopher Reeve Story” au fiecare câte șase nominalizări. „Billy & Molly” este recunoscut pentru cinematografie și coloana sonoră, în timp ce „Super/Man” impresionează la categoria cel mai bun documentar biografic.

Ceremonia de premiere va avea loc la Edison Ballroom din New York, pe 10 noiembrie, și va fi prezentată de Erich Bergen. Evenimentul va fi transmis în direct pe YouTube, X și Facebook, oferind fanilor documentarelor o șansă de a urmări live câștigătorii celor mai prestigioase premii în industrie.

Citește și