• The Telegraph: „România ca destinație turistică are plaje cu nisipuri fine”.
  • The Telegraph: „Delta Dunării oferă priveliști uimitoare și mâncare bună”.
  • Jurnalista de călătorie s-a declarat încântată de podelele și tavanele din lemn.

Avem o țară frumoasă și bogată, iar asta o confirmă azi și cotidianul britanic The Telegraph care a publicat un reportaj despre atracțiile turistice ale României. Ce i-a impresionat pe jurnaliști? Avem 244 de kilometri de coastă, cea mai mare parte a acesteia fiind acoperită cu nisip la fel de fin ca oricare altul pe care îl poți găsi în Caraibe.

În apropiere de Sarichioi, peisajul s-a schimbat brusc. În loc de lanuri de grâu, șoseaua era străjuită de copaci înalți acoperiți cu cuiburi de barză; blocurile de apartamente urâte au fost înlocuite de case cu un etaj, cu acoperișuri de paie, ale căror fațade – vopsite în roz pudrat, verde fistic și roșu mac – priveau spre grădini de căsuțe plantate cu ceapă, pepeni, roșii și trandafiri.

„Poate că decizia mea de a încerca o vacanță pe plajă într-o țară cunoscută mai ales pentru Dracula și Dacia nu a fost total greșită”, scrie jurnalista Heidi Fuller-Love, specializată în domeniul călătoriilor. care a călătorit apoi cu o barcă până la Sfântu Gheorghe, unde s-a și cazat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Am pescuit durabil aici încă din Evul Mediu, dar acum se acordă doar câteva licențe de pescuit pe an – Europa a decimat modul de viață local”, a mormăit recepționerul Mihai în timp ce mă conducea la apartamentul meu, încoronat cu un acoperiș de paie și un cuib de berze care ciripesc, a adăugat jurnalista britanică.

S-a declarat încântată de paturile confortabile, precum și de podelele și tavanele din lemn. Cazarea a fost 100 de euro pe noaptea, bani care includeau micul dejun și prânzul, iar cea mai bună dintre toate a fost piscina mare, cu vedere panoramică asupra unui afluent al Dunării plin de nuferi.

După o săptămână în Delta Dunării, s-a întors Constanța, unde s-a oprit să mănânce de prânz. La televizor se discutau despre posibilitatea ca România să adopta moneda euro, după ce, în sfârșit, a devenit membru Schengen, deși doar naval și aerian.

Citește și