• TIFF 2024 a început la Cluj cu acrobații, filmul „Dogman” și o prezentare de câini-vedetă.
  • Publicul s-a bucurat de un spectacol care a inaugurat ediția a 23-a.
  • Nicu Alifantis a urcat pe scenă, iar o trupă de acrobați și dansatori din Belgia a întregit spectacolul.

TIFF, cel mai mare festival de film din România, a ajuns în 2024 la cea de-a 23-a ediție. Evenimentul de deschidere a fost marcat de momente artistice spectaculoase.
În Piața Unirii din Cluj-Napoca, a fost proiectat filmul ”Dogman”, iar înainte au avut loc prezentarea pe covorul roșu a 14 câini-vedetă.

Ce vedem anul acesta la marele festival?

„Ne așteaptă zile foarte clade la TIFF, la propriu și la figurat. Deja, afară e vremea perfectă pentru a te retrage într-o sală de cinema, să vezi unul dintre cele 200 de filme care sunt în selecția festivalului. De astăzi, încep și întâlnirile speciale cu invitații din festival. Deschidem „Inspiratiful”, așa le spunem noi serilor de întâlniri cu actori, regizori, producători, toate sunt ocazii la care publicul este invitat să afle idei noi, sugerate de filme, dar duse în direcții diferite, despre emoții, despre dragoste, despre fotografie de război. Avem tematici foarte diferite. Iar ultima zi de weekend se desfășoară la castel, cu o proiecție de film japonez clasic. Îi așteptăm pe oameni la Castelul Bánffy din Bonțida pentru o proiecție, întotdeauna spectaculoasă. Seara, la castel, de întotdeauna minunată și senzația de a fi în fața unui film superb, alături de sute de oameni e întotdeauna de trăit la TIFF”, a explicat Renate Roca Rozenberg, PR Manager al evenimentului, pentru Aleph News.

„Tot astăzi avem și Film Food, o secțiune specială în care noi combinăm filmul cu hot cuisine, respectiv, spectatorii sunt invitați să vadă un film, iar apoi pot să meargă la o cină specială gătită de un chef bucătar. În seara aceasta îl avem invitat pe chef Radu Dumitrescu. Nu dezvăluim mai mult, pentru că acesta este până la urmă farmecului Film Food, de a savura artă cinematografică și surpriză culinară, bineînțeles”, a adăugat Renate Roca Rozenberg.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Citește și