• Zece dintre cei mai valoroşi şahişti ai lumii, printre care şi unul dintre cei mai mari şahişti ai României, Bogdan Deac, vor lua parte la etapa turneul ce are loc la Bucureşti.
  • Iubitorii şahului vor putea participa la meciurile din cadrul competiţiei, biletele fiind deja puse în vânzare.
  • Premiile etapei din Bucureşti ajung la 350.000 de dolari.

Bucureștiul este gazda unuia dintre cele mai prestigioase turnee de șah din lume – Grand Chess Tour.
Acest eveniment aduce în Capitală unii dintre cei mai buni jucători de șah din toate colțurile lumii, care se vor înfrunta în partide palpitante. Ai șansa unică de a vedea în acțiune maeștrii șahului mondial și de a simți atmosfera electrizantă a unui turneu de anvergură internațională chiar în București.

Circuitul internaţional are loc în perioada mai-august şi este format din cinci etape, prima – Superbet Rapid & Blitz – a avut loc în Polonia, următoarea în Bucureşti, urmând ca turneul să ajungă apoi în Croaţia şi în SUA.

Premiile etapei din Bucureşti ajung la 350.000 de dolari. Premiile întregului circuit ajung la 1,5 milioane de dolari, dintre care 350.000 de dolari pentru etapa de şah clasic şi 175.000 dolari pentru fiecare etapă de şah rapid şi blitz.

Recomandări

NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GERMANIA
ATENȚIE DACĂ MERGI ÎN GRECIA!
UCRAINA CERE SCUT AERIAN CU SISTEME PATRIOT
CUM ARATĂ ROBOTUL CU PIELE DE OM
BIDEN PROMITE SĂ CONTINUE LUPTA

„Zece dintre cei mai buni jucători ai planetei se află la București până la data de 5 iulie. Mai mult decât atât, în data de 4 iulie, torța mondială a șahului va ajunge la București. Evenimentul se va desfășura chiar sub Arcul de Triumf. Invit cât mai mulți copii la eveniment. Va fi blocat axul central din dreptul Muzeului Satului, peste 500 de copii sunt așteptați. Vor primi fiecare tricouri, șepci, astfel încât să celebrăm șahul cât mai frumos la București ”, a explicat Gabriel Grecescu, Secretarul General al Federației Române de Șah, la Aleph News.

Citește și