• Donald Trump a declarat sâmbătă că i-a transmis președintelui UFC Dana White ideea de a avea o „ligă de luptători emigranți”.
  • Campania președintelui Joe Biden a denunțat rapid comentariile sâmbătă după-amiază.
  • Campania Biden a creat o legătură între comentariile lui Trump și Adolf Hitler.

Fostul președinte Donald Trump a declarat sâmbătă că i-a transmis președintelui UFC Dana White ideea de a avea o „ligă de luptători emigranți”, folosind din nou un limbaj jignitor pentru a descrie persoanele care intră ilegal în SUA, scrie CNN.

„I-am spus: „Dana, am o idee: de ce nu înființezi o ligă de luptători emigranți ca să nu mai ai liga ta obișnuită. Și apoi ai campionul ligii tale – aceștia sunt cei mai mari luptători din lume. Cred că liga imigranților ar putea câștiga, așa de duri sunt ei”, a spus Trump. El a adăugat: „Nu i-a plăcut prea mult această idee, dar, de fapt, nu este cea mai rea idee pe care am avut-o vreodată”. Fostul președinte a repetat comentariile la un miting electoral din Philadelphia în ziua de sâmbătă.

Campania președintelui Joe Biden a denunțat rapid comentariile sâmbătă după-amiază. „I potrivesc aceste cuvinte condamnatului Donald Trump. El a susținut la o conferință religioasă că îi va aduna pe latini, lăudându-se că le-a furat libertățile americanilor și promițând că va fi și mai dur dacă își recâștigă puterea”, a spus purtătorul de cuvânt Sarafina Chitika. „Triada incoerentă și dezorientată a lui Trump le-a arătat alegătorilor, cu propriile sale cuvinte, că el este o amenințare la adresa libertăților noastre și că este prea periculos pentru a fi lăsat din nou aproape de Casa Albă”.

Recomandări

EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BOEING?
MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ

Fostul președinte a folosit în mod repetat o retorică jignitoare atunci când s-a referit la imigranți și a făcut din discuțiile aprinse despre emigranții fără acte, care trec granița dintre SUA și Mexic o parte centrală a campaniei sale electorale. El a declarat, la un miting de campanie din Ohio, în martie, că unii emigranți nu sunt „oameni”, iar săptămâni mai târziu i-a numit „animale”.

Trump a mai spus despre aceștia că „otrăvesc sângele țării noastre”. Campania Biden a creat o legătură între comentariile lui Trump și Adolf Hitler, care a scris despre „contaminarea sângelui” sau „otrăvirea cu sânge” în „Mein Kampf”.

Fostul președinte susține în mod regulat, fără dovezi, că alte țări trimit „prizonieri, criminali, traficanți de droguri, pacienți psihici și teroriști” în SUA. La miting-urile sale electorale, el evidențiază crimele violente comise de emigranți, în timp ce contestă gestionarea de către Biden a securității la graniță.

În calitate de președinte, Trump a luat măsuri pentru a reduce atât emigrarea ilegală, cât și cea legală, afectând programele de vize și încercând să restricționeze reinstalările refugiaților. De asemenea, el a interzis temporar călătoriile în șapte țări cu populație majoritară musulmană în timpul mandatului. În timpul campaniei sale din 2024, Trump a promis că va desfășura „cea mai mare operațiune de deportare din istoria Americii” pentru a combate ceea ce el susține că este o „invazie a țării noastre”.

Citește și