• Anual , în data de 14 iulie este celebrată Ziua Națională a Franței.
  • Această sărbătoare mai este cunoscută ca Ziua Bastiliei deoarece data reprezintă asaltul asupra Bastiliei din anul 1789.
  • Pentru cei mai nostalgici, Franța vine cu istorie.

Tu la ce te gândești când spun Franța? Poate… la Orașul Luminii cu Turnul Eiffel, Notre-Dame și Champs-Élysées. Sau la artă. La renaștere artistică și literară, la muzee și la cinematografia franceză. Sigur îți trec prin minte și mâncărurile specifice, pune lângă și un vin renumit. Pentru cei mai nostalgici, Franța vine cu istorie. Revoluția Franceză, Napoleon Bonaparte și impactul asupra celor două războaie mondiale.

„Sunt medic în Franța și am ajuns aici în urmă cu 34 de ani, deci mă leagă de Franța foarte multe lucruri. Aici mi-am întemeiat familia și aici mi-am făcut toată cariera. Sunt legat de cultura franceză și pot spune, după atâția ani, că sunt acasă la Strasbourg sau la București. Sunt foarte multe legături care s-au creat cu această țară care m-a primit cu brațele deschise. Cred că, din punct de vedere cultural, românii sunt foarte apropiați de francezi, deci integrarea este destul de ușoară și este o țară foarte interesantă”, a spus Radu Lupescu, medic în Franța.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și