• Într-o schimbare de poziție față de Rusia, Ucraina celebrează acum Crăciun la fel ca Occidentul, folosind calendarul gregorian.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a schimbat legea în iulie, spunând că ucrainenii „vor abandona moștenirea rusă” de a sărbători Crăciunul în ianuarie.
  • Duminică, în Ajunul Crăciunului, oameni din toată țara s-au rugat și au aprins lumânări.

Mulți creștini ortodocși ucraineni sărbătoresc Crăciunul anul acesta pe 25 decembrie, pentru prima dată. În mod tradițional, Ucraina a folosit calendarul iulian, de asemenea folosit de Rusia, unde Crăciunul pica pe 7 ianuarie, scrie BBC.

Într-o schimbare de poziție față de Rusia, Ucraina celebrează acum Crăciun la fel ca Occidentul, folosind calendarul gregorian.

Recomandări

CUM MĂNÂNCI CUMPĂTAT?
FĂ O ȘCOALĂ CA ACASĂ
ATACURI ÎN SIRIA
ISRAELUL LOVEȘTE YEMEN
TRUMP ÎȘI NUMEȘTE AMBASADORII
JURNALIȘTI MORȚI ÎN GAZA

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a schimbat legea în iulie, spunând că ucrainenii „vor abandona moștenirea rusă” de a sărbători Crăciunul în ianuarie.

Într-un mesaj de duminică seara, Zelenski a spus că ucrainenii sunt acum uniți: „Celebrăm Crăciunul împreună. Pe aceeași dată, ca o singură națiune, ca o țară unită”.

Biserica Ortodoxă din Ucraina, o biserică independentă nou creată, care a ținut prima sa slujbă în 2019, și-a schimbat, de asemenea, data de Crăciun la 25 decembrie.

S-a desprins oficial de Biserica Ortodoxă Rusă din cauza anexării Crimeei de către Moscova în 2014 și a sprijinului său pentru separatiștii din estul Ucrainei.

Duminică, în Ajunul Crăciunului, oameni din toată țara s-au rugat și au aprins lumânări.

Milioane de oameni vor continua să sărbătorească Crăciunul pe 7 ianuarie. Și, desigur, vor fi și câțiva ucraineni care vor sărbători de două ori.

Citește și

„Filthy rich”: Ce avere aveau părinții lui Kevin din Home Alone? NYT a făcut calculele
Paralizia în somn, cel mai terifiant fenomen din timpul somnului. Ce este, cum se manifestă și cum o poți preveni
„Fun is dead” și nu mai știm să trăim: Cum s-a ajuns aici și cum ne revenim în 2024, potrivit unui studiu WP